Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ξανθός «αδειάζει» Πολάκη: Ατυχής η δήλωσή του για Κυμπουρόπουλο

Newsbomb

Θέση στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας με «φόντο» τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο πήρε ο Ανδρέας Ξανθός.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μια «ατυχή» και «αχρείαστη» δήλωση, εξηγώντας παράλληλα ότι ο κ. Πολάκης έδωσε στη ΝΔ τη δυνατότητα να αλλάξει την «ατζέντα».

«Για να είμαστε ειλικρινείς, ήταν μια ατυχής δήλωση. Αυτό είναι προφανές. Και κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση, η οποία κατά την άποψή μου έδωσε τη δυνατότητα -σε μια περίοδο που φαινόταν η Νέα Δημοκρατία να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας- τής έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρότασης δυσπιστίας και λίγο να αλλάξει το πολιτικό κλίμα» είπε ο κ. Ξανθός, και συμπλήρωσε:

«Νομίζω ότι αυτά τα θέματα, δηλαδή της λειτουργίας ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους, πώς οι άνθρωποι με αναπηρία αντιμετωπίζονται από ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, πώς πρέπει να ενισχύσουμε τις πολιτικές ισότητας και κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης αυτών των ανθρώπων, πώς πρέπει να χρηματοδοτηθεί ένα αξιοπρεπές και βιώσιμο κοινωνικό κράτος στην πατρίδα μας -με ποια συνέργεια πόρων και από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη γενική φορολογία, και από τις ασφαλιστικές εισφορές- αυτά είναι τα κρίσιμα διλήμματα τα οποία οφείλουμε να τα κάνουμε με ένα τρόπο σοβαρό, με ευαισθησία προφανώς ιδιαίτερη όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους με αναπηρία που και αυτοί -το αναπηρικό κίνημα- νομίζω ότι έχουν δώσει μια μάχη ισοτιμίας και αξιοπρέπειας και είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν και άνθρωποι που είναι ανάπηροι και σήμερα διεκδικούν έναν ενεργό ρόλο στην πολιτική, συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των περισσότερων κομμάτων και κυρίως διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην ισοτιμία στην κοινωνική ζωή».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Καταθέτω πρόταση μομφής κατά Πολάκη - Τσίπρας: Θα την μετατρέψω σε ψήφο εμπιστοσύνης