ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρπάχτηκαν στη Βουλή: Τσίπρας: Οι εκλογές έγιναν και χάσατε - Μεϊμαράκης: Κομμένο το καλαμπούρι

Αρπάχτηκαν στη Βουλή: Τσίπρας: Οι εκλογές έγιναν και χάσατε - Μεϊμαράκης: Κομμένο το καλαμπούρι

Πληρωμένη απάντηση για το θέμα του χρέους έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον αρχηγό της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Από νωρίς άναψαν τα αίματα στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Μεϊμαράκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους αμέσως μετά την ομιλία του υπηρεασιακού προέδρου της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός έδωσε πληρωμένη απάντηση στον κ. Μεϊμαράκη τον οποίο κατηγόρησε πως μιλάει σαν να είναι σε προεκλογική περίοδο, θυμίζοντας πως οι εκλογές έγιναν και πως η Νέα Δημοκρατία έχασε και με μεγάλη διαφορά. Του επεσήμανε επίσης πως οι πολίτες δεν θέλουν ρητορείες, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να προχωρήσει σε εκλογές.

Παράλληλα τον κατηγόρησε πως έκανε ένα ατόπημα στο θέμα του χρέους. Επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Ολάντ για την αναδιάρθρωση του χρέους και τον κάλεσε να πει εάν είναι με αυτούς που θέλουν την αναδιάρθρωση ή με άλλες δυνάμεις της Ευρώπης, υπονοώντας τον κ. Σόιμπλε.

Λαμβάνοντας ξανά το λόγο ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ, αναρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός έχει τέτοια αγωνία για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας. «Εγώ δεν έκανα εκλογές για να διώξω τον Λαφαζάνη», σχολίασε ο κ. Μεϊμαράκης προσθέτοντας: «λυπάμαι πραγματικά, άλλος ο Τσίπρας που γνώρισα εγώ. Κομμένο το καλαμπούρι με τη Νέα Δημοκρατία».

Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε αναφερόμενος στο χρέος: «Εγώ σας είπα να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος. Δεν ακούσατε αυτό που σας είπα. Το χρέος τον Νοέμβριο του 2012 πήγαινε στο 110% του ΑΕΠ, τώρα είναι 170% του ΑΕΠ. Το αμφισβητείς; τι κουνάς το κεφάλι; Τώρα ξεχάσατε τον Ολαντρέου και είστε μαζί».

Άμεση ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα: Δεν υπάρχει καμία ανάμιξη στα εσωτερικά της Ν.Δ. Η παρέμβαση που έκανα ήταν για το χρέος. Για τα εσωτερικά σας πιστεύω στα κόμματα πρέπει να υπάρχει δημοκρατία και μπράβο σας. Κακώς το εκλάβατε σαν ανάμιξη. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι κριτική, αλλά όχι αδιέξοδη», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μεϊμαράκης έλαβε ξανά το λόγο υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός τα έχει... μπερδέψει, σημειώνοντας πως το σημαντικότερο κομμάτι έχει να κάνει με την αύξηση του ΑΕΠ. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ξανά από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει αν θέλει τη Νέα Δημοκρατία μαζί του στην μεγάλη εθνική συνεννόηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις