ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ.Κουτσούμπας προς Τσίπρα: «Αθλιότητα να επικαλείσαι τον Φλωράκη» (vid)

Δ.Κουτσούμπας προς Τσίπρα: «Αθλιότητα να επικαλείσαι τον Φλωράκη» (vid)
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας στην δευτερολογία του στη Βουλή, μετά από όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός για την εκταμίευση της δόσης των 2, 8 δισ. είπε ότι «η ουσία είναι ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει και ματώνει όπως κι αν γίνουν τα διαδικαστικά και του εσωτερικού και του εξωτερικού και οι επόμενες διαπραγματεύσεις.»

«Μας κάνει εντύπωση η φιλολογία περί σκανδαλολογίας, η συζήτηση και όπως εξελίχθηκε, η γνωστή κοκορομαχία δεν μας κάνει εντύπωση, αλλά διαισθανόμαστε με βάση την πείρα ότι έχει και συγκεκριμένες στοχεύσεις. Κρύβονται διάφορα ζητήματα πίσω απ' όσα λέγονται ή απ' όσα φαίνονται εδώ μέσα, άλλωστε από την διεθνή πολιτική σκηνή υπάρχουν παραδείγματα για το που τελικά οδήγησαν όλες οι δήθεν επιχειρήσεις κατά της διαφθοράς, υποτίθεται, ή κάποιες περιστασιακές αποφάσεις της Δικαιοσύνης» πρόσθεσε.

«Το ουσιαστικότερο είναι ότι στις συζητήσεις σαν την σημερινή κάνετε ότι μπορείτε για να συγκαλύψετε το κύριο πρόβλημα: Ότι η λεγόμενη διαφθορά αποτελεί το απαραίτητο συμπλήρωμα της νόμιμης επιδίωξης του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους των επιχειρήσεων στις οποίες δίνετε πολύ καλά ή προσπαθείτε να τις δώσετε πολύ καλά τις εξετάσεις σας» είπε.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «η παραβίαση του αστικού δικαίου, που εσείς ψηφίζετε, προς όφελος της κερδοφορίας, αποτελεί απλώς την άλλη όψη της παραγωγής δικαίου προς όφελος της καπιταλιστικής κερδοφορίας και το συμπέρασμα αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα φαινόμενα αυτά αγκαλιάζουν ολόκληρο τον κόσμο και δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο» επισήμανε.

«Σκάνδαλο της Siemens και βέβαια υπάρχει, υπάρχει, όμως, και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι επίσης προκλητικός και σκανδαλώδης που αθωώνει τη Siemens. Γιατί δεν φέρνετε νόμο ή τροπολογία για να τον καταργήσετε; Στο επόμενο νομοσχέδιο (να φέρετε) τροπολογία ακύρωσης του εξωδικαστικού συμβιβασμού και απαίτηση να καταβάλλει η Siemens τα ποσά που εκτίμησε η Εξεταστική Επιτροπή, και μιλάμε για πολλά δισ ευρώ. Ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο κ. Μητσοτάκης απάντησαν συγκεκριμένα στην πρόταση του ΚΚΕ», είπε.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε «η αθλιότητα, δυστυχώς, δεν έχει όρια. Επικαλεστήκατε μέχρι και τον Χαρίλαο Φλωράκη. Βέβαια αν ζούσε θα σας καταχέριαζε πολύ καλά εδώ μέσα, όπως μόνο αυτός ήξερε. Τι ακριβώς επικαλείστε; όσους πάλεψαν το σύστημα που εσείς τώρα υπηρετείτε; Τι ζητάτε ακριβώς; Πιστοποιητικά πριν 30 χρόνια για να δικαιολογήσετε τα σημερινά ύποπτα κονέ σας, τις ύποπτες συναλλαγές σας τα τελευταία χρόνια με τον Καλογρίτσα, δεν ξέρω με ποιόν άλλον; Να δικαιολογήσετε την σημερινή σας πολιτική;»

«Αυτοί που βρίσκονταν είτε ως στελέχη του ΣΥΝασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου μετά το '91, είτε ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ επίσης μετά το '91, είτε ως στελέχη ύστερα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ είναι όλοι αυτοί που βρίσκονταν πλάι, από τότε και σε συνέχεια και μαζί με το κάθε αριστερό δήθεν Καλογρίτσα στις τάξεις σας. Βάζει η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες» είπε, προσθέτοντας «λίγη τσίπα, λοιπόν, κ. Τσίπρα δεν βλάπτει, αντίθετα καλό θα σας κάνει όσο καλό μπορεί να σας κάνει σε αυτόν τον μεγάλο κατήφορο που ήδη έχετε πάρει.»

«Μιλάτε για διεφθαρμένους πολιτικούς και κρατικά στελέχη και κρύβετε τον μεγάλο διαφθορέα που είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι» είπε στην συνέχεια της ομιλίας του, επικαλούμενος μελέτη του ΟΟΣΑ επί 427 μεγάλων υποθέσεων δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων σε 41 κράτη, η οποία αποτύπωσε ότι «αυτοί που κυρίως δωροδοκούν είναι οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι για να αυξήσουν τα κέρδη τους και το μερίδιό τους στην αγορά».

«Όσοι προσπαθείτε να κρύψετε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τα φαινόμενα αυτά με το κυνήγι του κέρδους, παρουσιάζοντάς τα ως ζητήματα ηθικής και των οποίων η καταπολέμηση εξαρτάται μόνο από την σχετική πολιτική βούληση, το μόνο που κάνετε είναι να κοροϊδεύετε χοντρά τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην διαμάχη των τελευταίων ημερών για την «περιβόητη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με αιχμές για την αναβολή της συζήτησης στο ΣτΕ για την συνταγματικότητα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ύστερα από απόφαση του Προέδρου του Δικαστηρίου και τις διαφοροποιήσεις-παραιτήσεις των δύο Αντιπροέδρων καθώς και την συνάντηση του κ. Τσίπρα με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων» επισήμανε ότι μέσα σε αυτό το άσχημο κλίμα που δημιουργήθηκε «είχε προηγηθεί η δήλωση του πρωθυπουργού που προεξοφλούσε στην ουσία, και με μια έννοια αυτό και δικαιολογημένα αυτό από πολλούς εξελήφθη, όχι αναίτια, ότι εκβίαζε πως το ΣτΕ δεν θα κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, έστω κι αν εδώ μας είπε ότι απλώς το είπε ως εκτίμηση υπερασπιζόμενος τον νόμο».

«Ενισχύθηκε η κομματική αντιπαράθεση με αφορμή την συνάντηση Τσίπρα με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων, παρακάμπτοντας τις δικαστικές ενώσεις, κάτι βέβαια που είχε κάνει και ο προηγούμενος πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, όταν είχε βρεθεί σε παρόμοια θέση το 2012, γεγονός που από την μεριά της η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί ως επιχείρημα για να δικαιολογηθεί σήμερα», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Χαρακτήρισε δικαιολογημένη την έκδοση ανακοίνωση εκ μέρους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων «που τοποθετεί συγκεκριμένα το ζήτημα των αποδοχών των δικαστών σε σχέση και με την συνάντηση Τσίπρα με τους υπολοίπους, καυτηριάζοντας την παράκαμψη των δικαστικών ενώσεων και την απόπειρα δημιουργίας δικαστών δύο μισθολογικών και όχι μόνο ταχυτήτων».

«Πίσω από αυτά είναι πιθανό να βρίσκονται και να παίζουν τον ρόλο τους και προσωπικές διαφορές και εμπάθειες που υπάρχουν στον δικαστικό και νομικό κόσμο», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ "επικεντρώνεται στο ότι πίσω από τον καυγά με αιχμή την Δικαιοσύνη κρύβεται η λυσσαλέα προσπάθεια για τον κομματικό έλεγχό της και για τον επηρεασμό της προς όφελος μερίδων των ομίλων που συγκρούονται σκληρά στο πεδίο της οικονομίας».

«Το παιχνίδι αποπροσανατολισμού του λαού για να κάθεστε στον σβέρκο του, στις καρέκλες της εξουσίας, να τον ματώνετε δεν μπορεί να πάει μακριά», είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλήγοντας « θα μπω στον πειρασμό τελειώνοντας πριν καταντήσετε, αν δεν έχετε ήδη καταντήσει μετά και από την σημερινή συζήτηση έτσι όπως εξελίχθηκε να σας θυμίσω τι έγραφε ο Κώστας Βάρναλης πριν δεκάδες χρόνια σε ένα ποίημά του, που μας το θύμισε για μια άλλη αντίστοιχη περίπτωση προχθές ο Ριζοσπάστης: «Σαράντα σβέρκοι βοδινοί με λαδωμένες μπούκλες/σκεμπέδες σταβροθόλωτοι και βρώμιες ποδαρούκλες/ξετσίπωτοι ακαμάτηδες, τσιμπούρια και κορέοι ντυμένοι στα μαλάματα κι επίσημοι κι ωραίοι. Εξήντα λύκοι με προβιά (γι' αυτούς βαράν καμπάνες)/φάγανε γουρουνόπουλα, στραγγίσαν νταμιτζάνες!/Κι απέ ρεβάμενοι βαθιά ξαπλώσανε στα τζάκια, κι αβάσταγες ενιώσανε φαγούρες στα μπατζάκια».

Σχετικές ειδήσεις