ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός – Μητσοτάκης: Εκλογές, η μόνη λύση (vid)

Προϋπολογισμός – Μητσοτάκης: Εκλογές, η μόνη λύση (vid)

Πρoϋπολογισμός 2017 | Ειδήσεις: Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον πρoϋπολογισμό 2017, ζητώντας και πάλι εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι καμία «εκλεγμένη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά δεν έχει κάνει τόση ζημιά στη χώρα».

Ζήτησε δε εκλογές το συντομότερο για να επέλθει πολιτική αλλαγή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία, η πατρίδα χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση των δυνάμεων της δημοκρατίας, της συνεννόησης της ευρωπαϊκής προοπτικής. Η ώρα που μία ικανή και αποτελεσματική κυβέρνηση θα αναλάβει την τύχη του τόπου είναι κοντά, και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

«Με πλήρη συναίσθηση σας κοιτάζω, κ. Τσίπρα, και σας λέω ότι η παραμονή σας στην εξουσία ζημιώνει τη χώρα, όσο συντομότερα φύγετε τόσο καλύτερα για την πατρίδα, εδώ που έχουμε φθάσει οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα, είναι η μόνη λύση για το πρόβλημα του τόπου», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα δικό μας σχέδιο ελληνικής ιδιοκτησίας, για να επανεκκινήσει η οικονομία, για να πάρει μπροστά η χώρα. Οι στόχοι μας είναι φιλόδοξοι, εμείς εισηγούμαστε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής, με περικοπή δαπανών και μείωση των φόρων

Όσον αφορά στο χρέος είπε: «καταλήξατε σε μια αυτονόητη συμφωνία και αποτύχατε στα σημαντικά για τη χώρα. Τη συμφωνία αυτή την είχαν δεχτεί οι Ευρωπαίοι από το Νοέμβριο του 2012» είπε.

Το κόστος για την ελάφρυνση είναι «συνεχής λιτότητα και πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα», σημείωσε.

«Η οπισθοχώρηση της χώρας στα δύο τελευταία χρόνια δεν έχει προηγούμενο, καμία κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά στην πατρίδα. Τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, φούντωσαν ένα ακραίο κύμα δημαγωγίας, υπονόμευσαν κάθε προσπάθεια ανάταξης της χώρας, πήραν την οικονομία σε ανάπτυξη και τη μετέτρεψαν σε ύφεση. Και σήμερα πανηγυρίζετε για το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε σε επίπεδο δημοσιονομικών δεικτών το 2017 στο επίπεδο του 2014. Αυτά αν όλα πάνε καλά, αλλά τι πήγε καλά αυτά τα δύο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το 2016 κατεγράφη ο μεγαλύτερος αριθμός λουκέτων μέσα στην κρίση» είπε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ.

«Οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης υπερτερούν έναντι της κανονικής εργασίας» είπε σε άλλο σημείο.

«Κρατάτε τη χώρα κολλημένη στο παρελθόν και στερώντας της το μέλλον», τόνισε επίσης.

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της διακυβέρνησης της ΝΔ επί πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, συγκρίνοντας τα βασικά δημοσιονομικά μεγέθη με τα αντίστοιχα της διετίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κόστος που αφήνετε πίσω σας, κ. Τσίπρα, είναι τεράστιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα και σημείωσε: «Υποσχεθήκατε ελπίδα και προκαλέσατε απογοήτευση και κατάθλιψη, υποσχεθήκατε αλλαγή και κρατάτε τη χώρα στο παρελθόν. Είσαστε η πρώτη κυβέρνηση που κατηγορεί όχι την προηγούμενη αλλά την επόμενη, είσαστε απαξιωμένη, αναρωτιέμαι ποια θα είναι η παρακαταθήκη σας όταν φύγετε από την εξουσία», ανέφερε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Μαθαίνετε την οικονομία από αραχνιασμένα μαρξιστικά συγγράμματα, το μόνο που ξέρετε είναι να βάζετε νέους φόρους» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις