ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός - Θεοδωράκης: Ημιτελές χριστουγεννιάτικο παραμύθι το ότι η οικονομία πάει καλά(vid)

Προϋπολογισμός - Θεοδωράκης: Ημιτελές χριστουγεννιάτικο παραμύθι το ότι η οικονομία πάει καλά(vid)

Ειδήσεις | Προϋπολογισμός 2017: Τις παροχές προς τους συνταξιούχους, τις οποίες ανακοίνωσε στο διάγγελμα του ο κ. Τσίπρας, στηλίτευσε από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Να ξεκινήσω με το ημιτελές χριστουγεννιάτικο παραμύθι σας: «Η οικονομία πάει καλά. Λεφτά περισσεύουν. Και μπορούν να μπουν στην ουρά οι συνταξιούχοι να τα εισπράξουν». «Και μετά τις γιορτές τους τα ξαναπαίρνουμε»» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμός τόνισε: «Θα πρέπει να ξεφύγετε από την αντίληψη ότι οι πολιτικοί είναι κάτι σαν τον Άι - Βασίλη. Ο τόπος χρειάζεται σχέδιο και προτεραιότητες. Εσείς με ποια κριτήρια μοιράζετε αυτά τα χρήματα; Αν το κριτήριο σας είναι ο πόνος και η φτώχεια, λεφτά χρωστάτε και στους ανέργους του ιδιωτικού τομέα, στους κατεστραμμένους του ιδιωτικού τομέα, στους μακροχρόνια ανέργους που δεν έχουν καμία κοινωνική προστασία και θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς να μπει ούτε ένα ευρώ στο σπίτι. Αυτούς που δεν γυρνάτε να κοιτάξετε».

Όπως είπε τα χρήματα από τους φόρους, δεν πάνε ούτε στους άνεργους, ούτε στους φτωχούς.

«Φτιάξατε γραφείο πρωθυπουργού και στη Θεσσαλονίκη. Γιατί όχι και στο Ηράκλειο; Και στην Καλαμάτα; Ο προϊστάμενος θα μισθοδοτείται με 2.560 ευρώ το μήνα. Συν άλλοι 4 μετακλητοί, συν 23 αστυνομικοί που θα φύγουν από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να φυλάξουν ένα γραφείο. Συν ένα εκατομμύριο λοιπόν. Είναι αυτό που λέμε φασούλι το φασούλι φουσκώνουν οι σπατάλες», πρόσθεσε.

«Βάζουμε φόρους σε ό,τι κινείται με αποτέλεσμα να είμαστε πρώτοι στην Ευρωζώνη και στους έμμεσους φόρους: 3,6 δις ευρώ αύξηση φόρων και εισφορών και μόλις 400 εκατ. μείωση δαπανών. Αυτός είναι ο λογαριασμός της πρώτης αξιολόγησης. Μόνο το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τις δαπάνες του κράτους κατά 1,7 δις ευρώ και τώρα στέλνει το λογαριασμό στον ιδιωτικό τομέα» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Σχετικές ειδήσεις