ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2017 – Λεβέντης: Λέγατε ότι θέλετε κούρεμα χρέους και μη σας πω τι πήρατε…

Προϋπολογισμός 2017 – Λεβέντης: Λέγατε ότι θέλετε κούρεμα χρέους και μη σας πω τι πήρατε…

Προϋπολογισμός 2017 | Ειδήσεις: Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης είπε ότι η κυβέρνηση επεδίωκε κούρεμα του χρέους και ότι αυτό έλεγαν τα κυβερνητικά στελέχη δημοσίως: «Λέγατε ότι θα πάρετε κούρεμα για το χρέος, αλλά να μη σας πω τι πήρατε».

«Πρέπει να ντρέπεστε γιατί εννοούσατε κούρεμα και όχι επιμηκύνσεις, τίποτα δεν πήρατε», τόνισε.

Είπε επίσης ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, τότε: «Πάμε για μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας, αν δεν ληφθούν μέτρα».
Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι δεν υπήρξε κανένα όφελος και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε τίποτα για το χρέος παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς της.

Σχετικώς με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, αφού ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αρνητικός στο να δοθεί το επίδομα στους συνταξιούχους, σημείωσε ότι καλύτερα θα ήταν να είχε συνεννοηθεί ο κ. Τσίπρας με τους εταίρους, κι εξέφρασε φόβους πως και πάλι η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες, «θυμήθηκε τον αντιμνημονιακό εαυτό του».

«Είστε επικίνδυνοι», είπε απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα και παρατήρησε πως «εκείνος που θα βγάλει τη χώρα από την Ευρώπη θα πάει φυλακή, ευτυχώς ο κ. Τσίπρας έσωσε τον εαυτό του», αφού «ξεβρακώθηκε πρώτα και τα υπέγραψε όλα».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι δεν θα έρθει κανένας επενδυτής, «αφού δεν ήρθε ως τώρα, θα έρθει τον τρίτο χρόνο της διακυβέρνησης;».

Σχετικές ειδήσεις