ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική Novartis: Παπαγγελόπουλος - Ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς δεν θέλει τη φυσική μας εξόντωση

Προανακριτική Novartis: Παπαγγελόπουλος - Ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς δεν θέλει τη φυσική μας εξόντωση

«Τα γελοία και ανήθικα ψέματα και οι συκοφαντίες κάποιων με έχουν εξοργίσει» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, από το βήμα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για το σκάνδαλο Novartis. Ο κ. Παπαγγελόπουλος σε πολύ υψηλούς τόνους απάντησε στις αιτιάσεις του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, οι οποίες περιλαμβάνονται και στη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΑΠΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αρχικά τοποθετήθηκε σύντομα για την πρόταση σύστασης της Επιτροπής, τονίζοντας ότι «είναι όλοι σύμφωνοι ότι η αξιόποινη πράξη της απιστίας έχει παραγραφεί» ενώ το αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος δεν έχει παραγραφεί. Επίσης, σημείωσε ότι θεωρεί πως η πράξη της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί.

«Εύχομαι ειλικρινά να αποδειχθούν όλοι αθώοι» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Αναφερόμενος στο τεκμήριο της αθωότητας επισήμανε ότι είναι από τις βασικές εγγυήσεις για την απονομή δικαιοσύνης. «Το τήρησα πάντα ως εισαγγελέας, θα το τηρήσω και σήμερα. Όμως, το τεκμήριο της αθωότητας κατακρεουργήθηκε από τον κ. Σαμαρά σε βάρος του πρωθυπουργού, εμού, και των προστατευόμενων μαρτύρων» τόνισε ενώ απειλούνται και εκφοβίζονται, επίσης, δικαστικοί λειτουργοί.

Χαρακτήρισε παρανοϊκό τον ισχυρισμό ότι έστησε και καθοδηγεί μια σκευωρία τέτοιου μεγέθους. «Αν ισχύει αυτό, πρέπει να αναλάβω καθήκοντα ως επικεφαλής του FBI ή της CIA» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Υπενθύμισε την επιστολή παραίτησης της Ελένης Ράικου, στην οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για σχέδιο ηθικής εξόντωσής της από μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου και παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς, αναφορικά με την υπόθεση Novartis. «Μήπως έβλεπε πού οδηγούσε η έρευνα;» διερωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος. Επίσης, η κ. Ράικου είχε εκτιμήσει ότι είναι πιθανή η ύπαρξη εμβασμάτων από την Ελβετία και σε άλλους εμπλεκόμενους, πιθανώς και σε πολιτικούς ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση «κορωνίδα της διαφθοράς» στη χώρα μας.

Επανερχόμενος στις αιτιάσεις του κ. Σαμαρά, τόνισε ότι «οι απειλές και τα διάφορα υπονοούμενα ότι θα μας κλείσουν φυλακή προσιδιάζουν και παραπέμπουν σε μαφιόζικες μεθόδους και παρακρατικούς μηχανισμούς» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι με το σύνολο των απειλών, κάποιοι αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη για ό,τι συμβεί σε βάρος προστατευομένων μαρτύρων, εισαγγελέων, και όσων έχουν στοχοποιηθεί, καλώντας να αναλογιστούν ότι έχει προηγηθεί μία απόπειρα αυτοκτονίας, ένα περίεργο θανατηφόρο ατύχημα σε δύο πρόσωπα που έχουν σχέση με το σκάνδαλο Novartis και βίαιες ενέργειες σε βάρος δημοσιογράφων που ασχολούνται με αυτό. Τέλος, απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό, τόνισε ότι έχετε μιλήσει «για τη δικαστική και πολιτική μας εξόντωση. Ελπίζω να μην θέλετε και τη φυσική μας εξόντωση» κατέληξε.

Δείτε στο Liveblog του Newsbomb.gr τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση Novartis

Σχετικές ειδήσεις