ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή Live – Γεννηματά σε Τσίπρα: Δεσμευτείτε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις

Βουλή Live – Γεννηματά σε Τσίπρα: Δεσμευτείτε ότι δεν θα γίνουν μειώσεις στις συντάξεις

Βουλή - Φώφη Γεννηματά: «Η επιλογή Τσίπρα - Μητσοτάκη είναι η πόλωση και ο διχασμός» - «Μόνο ζημιά προκαλεί η κυβέρνηση» - «Κάτι ξέρει ο πρωθυπουργός με τη συνεργασία του με την ακροδεξιά»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Κατά την ομιλία της στο πλαίσιο της προ ημερήσιας συζήτησης στη Βουλή των πολιτικών αρχηγών με θέμα την οικονομία, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πόλωση και διχασμό, λέγοντας μάλιστα πως οδηγούν σε χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα.

Απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό τόνισε πως «στύψατε τη μεσαία τάξη για να διασφαλίσετε τα συμφέροντα των δανειστών».

Σχετικά με τη σημερινή επέτειο του δημοψηφίσματος, σημείωσε πως στοίχισε στη χώρα περίπου 200 δισ. ευρώ.

Συνεχίζοντας τα πυρά κατά του πρωθυπουργού τον κατηγόρησε ότι είναι «ο μεγάλος χορηγός της ΝΔ καθώς κάνει ότι μπορεί για να δυναμώσει ο κ. Μητσοτάκης».

Άκουσα να λέει ο Τσίπρας ότι η ακροδεξιά είναι το καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων. «Ο πρωθυπουργός κάτι περισσότερο ξέρει με τη συνεργασία του με την ακροδεξιά».

Μιλώντας για τη συμφωνία του Eurogroup ανέφερε ότι η απόφαση είναι σαφής υποχώρηση από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού. «Η χώρα μας καλείται να δημιουργήσει ανάπτυξη με μία βαριά μπάλα στο πόδι. Πώς θα πετύχεις υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με την εξοντωτική φορολογία σε επιχειρήσεις και πολίτες. Έχει τελειώσει η εποχή που μπορούσαν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό», σημείωσε.

«Είναι πράγματι το τέλος των μνημονίων; Όχι βέβαια. Υπάρχουν πράγματι ουσιαστικές ρυθμίσεις για το χρέος; Όχι, δεν υπάρχει κανένα κούρεμα όπως το ''τρισκατάρατο'', όπως είπε ο κ. Τσίπρας, PSI. Πήραμε μόνο μια αναβολή των τόκων. Η απόφαση είναι σαφής υποχώρηση», είπε η Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση συνεχίζει να φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει την πρόταση νόμου που κατέθεσαν για να μην περικοπούν οι συντάξεις.

«Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει. Πήραμε σήμερα μια πρώτη γεύση από την πόλωση» κατέληξε.