Εγχειρίδιο μυθικών πλασμάτων: Το νέο βιβλίο του «Mythologist»

Το Εγχειρίδιο μυθικών πλασμάτων σάς μεταφέρει στον απέραντο κόσμο των αρχαίων ελληνικών μύθων και σας συστήνει τα διάσημα ή και λιγότερο διάσημα πλάσματα που φαντάστηκε ο ανθρώπινος νους.

Εγχειρίδιο μυθικών πλασμάτων: Το νέο βιβλίο του «Mythologist»
2'

Ο φυλακισμένος Αστερίων στον σκοτεινό λαβύρινθο της Κρήτης. Τα «ρομπότ» του Ηφαίστου και η Σφίγγα που δεν άντεξε την ντροπή. Η αδικημένη Μέδουσα που έσπερνε τον τρόμο.

Οι γιγαντιαίοι Κύκλωπες που κάποτε λατρεύονταν σαν θεοί και η διαβόητη «μητέρα των τεράτων» που ερωτεύτηκε τον Ηρακλή. Ο αιώνιος φύλακας του Κάτω Κόσμου, η Λάμια που έψαχνε να τραφεί από τους ζωντανούς και οι θανατηφόρες Σειρήνες που ποτέ δεν έμοιαζαν με τις γοργόνες των παραμυθιών...

Το Εγχειρίδιο μυθικών πλασμάτων σάς μεταφέρει στον απέραντο κόσμο των αρχαίων ελληνικών μύθων και σας συστήνει τα διάσημα ή και λιγότερο διάσημα πλάσματα που φαντάστηκε ο ανθρώπινος νους.

Πώς; Ταξιδεύοντας στα λημέρια τους, θαυμάζοντας τη μορφή, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες τους, αποκαλύπτοντας τα καλά κρυμμένα μυστικά τους και ακολουθώντας τους θεούς ή τους ήρωες που βρέθηκαν στον δρόμο τους για να τα σταματήσουν.

Μέσα από τις αρχαίες πηγές, την τέχνη των αρχαίων Ελλήνων και τη ματιά ενός αρχαιολόγου, που αποφάσισε να μοιραστεί τις ιστορίες των αρχαίων στο διαδίκτυο, το Εγχειρίδιο μυθικών πλασμάτων επαναφέρει τα πλάσματα των μύθων στο προσκήνιο για να δείξει ότι πίσω από το καθένα κρύβεται ο ίδιος ο άνθρωπος που τα «γέννησε», σε μια προσπάθεια να μιλήσει για τις πιο σκοτεινές και επικίνδυνες πλευρές της ίδιας του της ύπαρξης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, στη συνέχεια στο ίδιο πανεπιστήμιο ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην κλασική αρχαιολογία και πλέον εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή με αντικείμενο την πρώιμη αρχαία ελληνική τέχνη και μυθολογία.

Από τον Φεβρουάριο του 2020 είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του πρότζεκτ «The Mythologist», που έχει ως σκοπό την επικοινωνία της αρχαιολογίας και της μυθολογίας στο ευρύ κοινό μέσω οπτικοακουστικού υλικού, με δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους σε διαδικτυακές πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα. Εκτός διαδικτύου, πραγματοποιεί εκδηλώσεις και ομιλίες με θέμα την ελληνική αρχαιότητα και τη μυθολογία σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ συμμετέχει και ως επιστημονικός σύμβουλος σε πρότζεκτ με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Τον Νοέμβριο του 2022 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Για όλα υπάρχει ένας μύθος από τις Εκδόσεις Κάκτος και τον Μάρτιο του 2024 από τις ίδιες Εκδόσεις ακολούθησε η παιδική σειρά «Μύθοι στο Τσεπάκι» με αυτοτελή μυθολογικά επεισόδια για παιδιά.

Δείτε τη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή