ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Μίκαελ Κολχάας» πρώτευσε στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Ο «Μίκαελ Κολχάας» πρώτευσε στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Με την προβολή της ταινίας «Ένας Πύργος στην Ιταλία» της Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, και την απονομή των βραβείων, το 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου αποχαιρέτησε το αθηναϊκό κοινό, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη.

Το ιστορικό δράμα «Μίκαελ Κολχάας» («Michael Kohlhaas»), του Αρνό ντε Παλιέρ, απέσπασε το βραβείο της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ, ενώ τιμητική διάκριση κέρδισε η ταινία «Καμίλ Κλοντέλ 1915» (Camille Claudel 1915), του Μπρούνο Ντιμόν. Το βραβείο κοινού απέσπασε η ταινία «Τα καλύτερα έρχονται» (Les Beaux Jours) της Μαριόν Βερνού.

Στη δημιουργία του Αρνό ντε Παλιέρ, ο Μίκαελ Κολχάας είναι ένας καλοβαλμένος οικονομικά έμπορος αλόγων από το Βρανδεμβούργο, που έχει προβλήματα με τη σαξονική κυριαρχία στην περιοχή του. Σιγά - σιγά, παρακολουθεί την αδικία γύρω του και σηκώνει ανάστημα. Όταν οι νομικές διαδικασίες αποτυγχάνουν, ξεκινάει έναν πόλεμο που εξελίσσεται από προσωπικό σε επανάσταση. Εκτός από τον Μαντς Μίκελσεν, ο οποίος αναλαμβάνει τον ομώνυμο ρόλο, στην ταινία ερμηνεύουν και οι ηθοποιοί: Μελουσίν Μαιάνς, Ντελφίν Σιγιό, Ντέιβιντ Κρος, Μπρούνο Γκαντζ, Ντενίς Λαβάντ, Ροξάν Ντουράν.

Η τελετή λήξης πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο Δαναό, με την παρουσία πρέσβεων ξένων χωρών, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και πολλών προσκεκλημένων. Από αύριο, Πέμπτη 27 Μαρτίου, το Φεστιβάλ ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και στον κινηματογράφο Ολύμπιον της πλατείας Αριστοτέλους.

Διαβάστε επίσης:

Ο Κέβιν Σπέισι θα υποδυθεί σε ταινία τον Ουίνστον Τσόρτσιλ