ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αμφίπολη – Φάκλαρης: «Η πολιτεία έχει δικαίωμα να υποστηρίζει τις ανασκαφές»

Αμφίπολη – Φάκλαρης: «Η πολιτεία έχει δικαίωμα να υποστηρίζει τις ανασκαφές»

Αντίθετος με τις απόψεις της συναδέλφου του Όλγας Παλαγγιά, που υποστηρίζει ότι οι ανασκαφές στην Αμφίπολη έχουν πολιτική σκοπιμότητα, είναι ο αρχαιολόγος Παναγιώτης Φάκλαρης.

Για ακόμα μια φορά ο Έλληνας αρχαιολόγος δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ότι το ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη είναι μοναδικό, με πολλά πρωτότυπα στοιχεία, από τα οποία οι αρχαιολόγοι θα μάθουν στο μέλλον πολλά περισσότερα για τους μακεδονικούς τάφους.

Ο κύριος Φάκλαρης, σε αντίθεση με την συνάδελφό του κλασική αρχαιολόγο κυρία Παλαγγιά, υποστήριξε ότι η πολιτεία έχει δικαίωμα να υποστηρίζει την ανασκαφή, αλλά οι αρχαιολόγοι πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο έργο τους.

«Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με σκοπιμότητες η ανασκαφή, η πολιτεία έχει δικαίωμα να αναδείξει την πολιτιστική μας κληρονομιά», δήλωσε ο κύριος Φάκλαρης, που δεν συμφωνεί με τις απόψεις της αρχαιολόγου Όλγας Παλαγγιά, η οποία υποστήριξε την Τετάρτη ότι ο τάφος βαπτίζεται «μακεδονικός».

Τέλος, ο Έλληνας αρχαιολόγος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των κατασκευαστών του τάφου να αποτρέψουν τους τυμβωρύχους να μπουν στο τάφο, λέγοντας ότι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των μακεδονικών τάφων.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: Γιατί αρχαιολόγος αποκαλεί μη ελληνικό τον τάφο;