ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ιερός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου

Με κατάνυξη θα εορτάσει και φέτος ο ιστορικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου- «Παναγίτσα», Παραλίας Πατρών στην περιοχή «Μουρτά».

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014 με την ακολουθία των Εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μετά την Ιερά Παράκληση την Δευτέρα το απόγευμα παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και στη συνέχεια μετά τα Εγκώμια έγινε η περιφορά του Θεομητορικού Επιταφίου πέριξ του Ναού της Παναγίτσας.

Για σήμερα Πέμπτη 14 Αυγούστου, παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε το πρωί στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίτσα στην Παραλία Πατρών Θεία Λειτουργία και έγινε η έξοδος της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας για προσκύνημα.

Θα ακολουθήσει στις 19.00, Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος και στις 22.00 Νυκτερινή Θεία Λειτουργία.

Την Παρασκευή 15 Αυγούστου θα τελεστεί στις 7 -10 το πρωί Πανηγυρική Θ. Λειτουργία μετά Θείου κηρύγματος και θα ακολουθήσει στις 19.00 Εσπερινός-Ιερά Παράκλησις και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους της Ενορίας:(Π.Πύργου-Τζιλιάνου-Αριστείδου-Κολοκοτρώνη-Π.Πύργου).

Το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 εορτή της Κοιμήσεως του Αγίου Γερασίμου Θα τελεστεί εόρτια Θ. Λειτουργία 7 - 9.30 στον Ι. Ναό του Αγίου Γερασίμου (Κοιμητήριο Παραλίας).


ΠΗΓΗ thebest.gr

Διαβάστε επίσης

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Η Κοίμηση της Παναγίας