Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το επόμενο διάγγελμα θα είναι της παραίτησης;

Το επόμενο διάγγελμα θα είναι της παραίτησης;

Εξαγορά βουλευτικών ψήφων με mincoin !!!

Του Βασίλη Βασιλόπουλου

Η κίνηση απόγνωσης Σαμαρά να «εξαγοράσει» βουλευτικές ψήφους με υπουργικές καρέκλες, προκάλεσε δηλητηριώδη σχόλια σε παλιούς και νέους κοινοβουλευτικούς. Όσο για τους βουλευτές της συμπολίτευσης άκουσαν τελευταίοι και αιφνιδιασμένοι ότι οι «άλλοι» θα πληρώνονται σε νόμισμα… υπουργείων!

Το πιο επιτυχημένο σχόλιο που άνοιξε και τη συζήτηση για αυτή την καινοφανή μέθοδο εξαγοράς ψήφων, ήταν του Στέφανου Μάνου στις 4.17 μμ στο twitter: "Τι κρίμα που δεν είμαι πια βουλευτής, θα μπορούσα να διεκδικήσω υπουργείο με μόνο αντάλλαγμα να ψηφίσω τον κ. Δήμα" έγραψε ο πρώην υπουργός, επισημαίνοντας τα της εξαγοράς, αλλά και τη θύελλα ρουσφετιών με τις τροπολογίες.

Επιστρέφοντας στο κλίμα μεταξύ βουλευτών, ήταν σαφές ότι μιλούσαν ενοχλημένοι το βράδυ της Κυριακής (21/12/2014), τόσο για το «ξέπλυμα» κάθε αθέμιτης προσέγγισης σε ανεξάρτητους βουλευτές, όσο και για την εκ των προτέρων αποποινικοποίηση, που θεωρούν ότι επέρχεται για όσους εκβιασμούς και χρηματισμούς επιχειρηθούν στο μέλλον.

Άπαντες διέκριναν ότι, με πολιτικό τρόπο, δικαιολογήθηκε το κλείσιμο της υπόθεσης εξαγοράς ψήφου του Παύλου Χαϊκάλη, για να επιβεβαιωθούν λίγη ώρα μετά, πανηγυρικά, για την καχυποψία τους, απέναντι στα πρωθυπουργικά κίνητρα, μετά τις γνωστές αποφάσεις της δικαιοσύνης…

Μέσες άκρες, οι συνομιλητές, μέλη του κοινοβουλίου, οι οποίοι αύριο, Τρίτη (23/12/2014) θα πάρουν μέρος σε άλλη μια κρίσιμη ψηφοφορία, δέχονταν ότι οι διευθυντές των δύο πιο συστημικών εφημερίδων, που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση και έχουν το μεγαλύτερο βαθμό επιρροής της κοινής γνώμης, που αποφάνθηκαν πρόσφατα για την ποιότητα του σημερινού συστήματος εξουσίας, ίσως να έχουν και δίκιο.

Εδικότερα, στις 20/11 ο Αντώνης Καρακούσης έγραφε στο ΒΗΜΑ: « συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικολαϊκιστές της συμφοράς, κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν, χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους».

Μια πιο συγκρατημένη περιγραφή αλλά της ίδιας πραγματικότητας, έκανε ο Αλέξης Παπαχελάς σις 14/12 στην Καθημερινή: «Οι βασικοί πυλώνες διαπλοκής και διαφθοράς μένουν ακλόνητοι παρά την κρίση, παρά τα όσα έχουμε περάσει ως κοινωνία. Μερικές φορές έχει κανείς την αίσθηση ότι μπορεί να έχουμε ήδη γίνει μία μίνι Ουκρανία, με ολιγάρχες που κάνουν ό,τι θέλουν στο παρασκήνιο».

Απομένει λοιπόν να δούμε αν θα έρθουν αρκετοί νέοι υπουργοί στη συμπολίτευση ή θα φύγουν κάποιοι που δεν είδαν τις υποσχέσεις να υλοποιούνται…

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr