Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δημοσκόπηση - ΣΟΚ της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Δημοσκόπηση - ΣΟΚ της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Μεγαλώνει η «ψαλίδα» ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Prorata» για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται στην πρόθεση ψήφου κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία καταλαμβάνει ποσοστό 28% έναντι 17% που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΚΚΕ με ποσοστό 13%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 10%, το Ποτάμι 9%, η Χρυσή Αυγή 8%, η Ένωση Κεντρώων 7%, η Πλεύση Ελευθερίας 6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 5%, η Λαϊκή Ενότητα 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%.

Ωστόσο, σε... δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται, σύμφωνα, πάντα, με τη δημοσκόπηση, η αδιευκρίνιστη ψήφος με ποσοστό 25%, ενώ τα λευκά και τα άκυρα καταλαμβάνουν το 22%, γεγονός που δείχνει την έντονη δυσαρέσκεια της κοινωνίας για τα τεκταινόμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Παράλληλα, σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν πως φοβούνται ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ το 64% φοβάται ότι τα χειρότερα έρχονται και για τη δική του τσέπη.

Όπως είναι φυσικό, η εν λόγω δημοσκόπηση - που έρχεται να προστεθεί και σε άλλες που έχουν διενεργηθεί τον τελευταίο καιρό και δείχνουν ανάλογα αποτελέσματα - σπέρνει τρόμο στο Μέγαρο Μαξίμου και κάνουν τον πρωθυπουργό να ψάχνει εναγωνίως μια σανίδα σωτηρίας - και να μη βρίσκει!

Σχετικές ειδήσεις