ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός το δεύτερο τρικ της κυβέρνησης

Ανασχηματισμός το δεύτερο τρικ της κυβέρνησης

Τις τελευταίες ώρες ακούγονται πολλά. Τα περί ψηφοφορίας τα έχουμε εξαντλήσει όλα. Εκείνο όμως που θα αποτελέσει το δεύτερο επικοινωνιακό τρίκ της κυβέρνησης με το οποίο οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος θα επιχειρήσουν να αποδείξουν ότι έχουν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων είναι ο ανασχηματισμός.

Φαντάζει ενδεχομένως υπερβολικό, πλην όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και τούτο διότι αρκετές από τις επιλογές του τελευταίου ανασχηματισμού όχι μόνο είναι αποτυχημένες σε επίπεδο παραγωγής έργου, αλλά δεν βοήθησαν και στην αναμενόμενη συσπείρωση της λαϊκής δεξιάς.

Επιλογές δηλαδή όπως του Ντινόπουλου, της Βούλτεψη και του Γιακουμάτου έχουν φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ανάμενε ο Σαμαράς. Εξίσου «κακή» θεωρείται και η επιλογή Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών. Όλα τα παραπάνω σε συνδιασμό με την επιλογή νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας ενισχύουν το ενδεχόμενο ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος στην χθεσινοβραδινή τους συνάντηση στο Μαξίμου συζήτησαν αναλυτικά και αυτό το σενάριο. Να πραγματοποιήσουν δηλαδή έναν στοχευμένο ανασχηματισμό προσώπων προκειμένου να αναστρέψουν το σε βάρος τους κλίμα.

Κομβικό σημείο φαίνεται να είναι το υπουργείο Οικονομικών όπου οι κυβερνητικοί συνέταιροι αντιλήφθηκαν - κάπως αργά είναι η αλήθεια - ότι έπρεπε να έχουν επιλέξει ένα πρόσωπο με μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή.

Πάντως για ορισμένους υπουργούς θα υπάρξουν εκπλήξεις αναβάθμισης αφού όπως λένε από το Μαξίμου έχουν πάρει πολύ ζεστά τον ρόλο τους και ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά τους. Ένας εξ αυτών, ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης...