Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Χαμός στη ΝΔ: «Σφάχτηκαν» Άδωνις – Μεϊμαράκης – Γιατί δεν πήγε στη Βουλή ο Καραμανλής

Χαμός στη ΝΔ: «Σφάχτηκαν» Άδωνις – Μεϊμαράκης – Γιατί δεν πήγε στη Βουλή ο Καραμανλής

Άγριος καβγάς και μάλιστα μέσα στο Κοινοβούλιο σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (14/06), επιβεβαιώνοντας πως το κόμμα είναι χωρισμένο σε… στρατόπεδα.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, έπειτα από… παραίνεση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά - όπως φημολογείται εντόνως στους διαδρόμους της Βουλής - προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης.

Μια «φιλική» συζήτηση λοιπόν στους διαδρόμους της Βουλής μεταξύ κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, εξελίχθηκε σε άγριο καβγά με βαρύτατες εκφράσεις.

Ο πρώην αρχηγός του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εμφανώς δυσαρεστημένος από τη στάση Σαμαρά, επιτέθηκε στον Άδωνη Γεωργιάδη:

«Εσύ και ο αρχηγός του (σ.σ. Σαμαράς) πάτε να διαλύσετε το κόμμα. Ένα κόμμα που σας δέχτηκε», είπε ο κ. Μεϊμαράκης σε έντονο ύφος και εμφανώς εκνευρισμένος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε και αυτός σε υψηλούς τόνους ενώ τα υπόλοιπα στελέχη προσπαθούσαν να τους ηρεμήσουν.

Είναι προφανές πως η ΝΔ μοιάζει με «καζάνι που βράζει». Η επίθεση του Αντώνη Σαμαρά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου για τη στάση του στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους «καραμανλικούς» που φέρονται εκνευρισμένοι τόσο με τα «παιχνίδια» Σαμαρά όσο και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που - όπως λένε - ακολουθεί πιστά τη γραμμή του «Καλαματιανού».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής δεν εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή και απείχε από την Ολομέλεια κατά τη κατάθεση της πρότασης μομφής, με ορισμένους να αποδίδουν τη στάση του στη δυσαρέσκεια προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικές ειδήσεις