ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

«Μνημείο» πολιτικής ανευθυνότητας από τον Σαμαρά

«Μνημείο» πολιτικής ανευθυνότητας από τον Σαμαρά

Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο Σαμαράς… Ο άνθρωπος που οδήγησε τη χώρα στον γκρεμό με την απόλυτη υποτακτικότητα στην εφαρμογή ενός προγράμματος που από την αρχή δεν «έβγαινε», έχει το (πολιτικό) θράσος να παραδίδει και μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς.

Ο «ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ» ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ»

Ακολουθώντας τα βήματα του ΓΑΠ, ο οποίος αφού διέλυσε τον τόπο και παρέδωσε την εθνικής μας κυριαρχία, γύριζε ανά τον κόσμο ως πολιτικός τουρίστας παραδίδοντας μαθήματα διακυβέρνησης, ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να είναι πολιτικός παράγοντας στη σελίδα που θα γυρίσει η χώρα μας στη μεταμνημονιακή εποχή.

Η συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος είναι… μνημείο πολιτικής ανευθυνότητας.

Περίπου δηλώνει έτοιμος ότι αν τον φωνάξουν από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες θα το κάνει, ενώ ο πόθος του δεν είναι άλλος από το να μην επιτευχθεί συμφωνία προκειμένου όπως πιστεύει να τον «ξαναφωνάξει» το σύστημα να αναλάβει…

Διαβάζοντας προσεκτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι αρχηγός της ΝΔ υπό προθεσμία και με ημερομηνία λήξης.

Γι’ αυτό άλλωστε δεν παραλείπει στο τέλος να αφήσει και αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι κάνουν κακό στον πρώην πρωθυπουργό όσοι διακινούν σενάρια περί πολιτικού φλερτ «Καραμανλή – Τσίπρα».

Οι όποιες προσπάθειες του να παρατείνει τη θητεία του στην ιστορική παράταξη με συνεντεύξεις σε φιλομνημονιακά μέσα θα πέσουν πολύ σύντομα στο κενό.

Καλό θα ήταν, οι σύμβουλοί του και οι «κομπογιαννίτες» της Συγγρού να του πουν ότι τους ηγέτες τους «βαφτίζει» ο λαός και όχι τα… συγκροτήματα του Τύπου.

«Να αφήσουν τις ιδεοληψίες για να συνεννοηθούμε»

Σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» άφησε ανοιχτό «παράθυρο» συνεννόησης με την κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες του.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για ανάληψη, από την πλευρά του, πολιτικών πρωτοβουλιών, σε περίπτωση που παραταθεί η αβεβαιότητα, υπογραμμίζοντας:

«Για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε μαζί τους, όπως οφείλουν να κάνουν τα κόμματα σε περιόδους κρίσης, πρέπει να κόψουν τα ψέματα και να συμφωνήσουμε όλοι, αν θέλουμε την Ευρώπη».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει, επίσης, «ναι» σε βοήθεια προς την κυβέρνηση, «όχι», όμως, σε «λευκή επιταγή».

Στην ερώτηση για το εάν η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει στη Βουλή την όποια συμφωνία, ο τέως πρωθυπουργός τονίζει: «Να δούμε πρώτα τη συμφωνία, να δούμε τι κόστος θα καταβάλει η Ελλάδα και γιατί. Κόστος για να παραμείνουμε στο ευρώ, είναι ένα πράγμα. Κόστος για να φτιάξει το μεγάλο κομματικό του κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετικό πράγμα…»

Σχετικές ειδήσεις