ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Φωτιά LIVE - Απίστευτο: Ο Τσίπρας πάει στα καμένα τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Φωτιά LIVE - Απίστευτο: Ο Τσίπρας πάει στα καμένα τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Φωτιά Κάλαμος | Φωτιά τώρα | Αλέξης Τσίπρας: Τραγικοί: Μιλούν για «πολιτική εκμετάλλευση των πυρκαγιών», όταν επισκέπτονται κατόπιν εορτής τους πυρόπληκτους! – Προκλητική δήλωση Σκουρλέτη, ο οποίος πετάει την... μπάλα στην εξέδρα της αντιπολίτευσης – Δεν σέβεται τίποτε και κανέναν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Αυτό που ζούμε, αδέρφια, σε τούτη την ταλαίπωρη χώρα δεν έχει προηγούμενο: Έπρεπε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες ημέρες, για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις πυρόπληκτες περιοχές της ανατολικής Αττικής κι αντί να σκύψουν με σεβασμό και ταπεινότητα πάνω από το δράμα των ανθρώπων, που έχασαν το βιός τους, προσπαθούν να βγουν κι από πάνω!

Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε – κατόπιν εορτής – να επισκεφθεί τις καμένες περιοχές στον Κάλαμο, τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι. Γιατί τώρα και όχι από την πρώτη στιγμή; Γιατί προτίμησε να στέλνει ευχές και λόγους παραμυθίας μέσω Twitter, αντί να πάει επί τόπου στους ανθρώπους που ζούσαν για περισσότερες από 96 ώρες μια ανείπωτη καταστροφή;

Και σα να μην έφτανε αυτό, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός θυμήθηκε όψιμα τους πυρόπληκτους, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αποφάσισε να «ξεσπαθώσει» και με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο FM», αντί να προβεί σε οποιαδήποτε αυτοκριτική, πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, ρίχνοντας το ανάθεμα στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Σκουρλέτης καταλόγισε, λοιπόν, «επικίνδυνο λαϊκισμό» και «επικίνδυνη ανευθυνότητα» στην πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη στάση της στο θέμα των πυρκαγιών.

«Εκείνο το οποίο είπαμε από την πρώτη στιγμή είναι ότι δεν χρειάζεται λαϊκισμός, ούτε μια επιχείρηση πολιτικής κερδοσκοπίας», είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Παρόλα αυτά φαίνεται ότι αυτό δεν το υιοθέτησε η αντιπολίτευση. Πολύ δε περισσότερο δεν το υιοθέτησαν και εκείνα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που τη συνδράμουν τα τελευταία χρόνια. Εδώ είδαμε ρεπορτάζ τα οποία λες και ήταν έτοιμα από καιρό, τα οποία διαψεύδονταν από την ίδια την πραγματικότητα. Έβγαλαν υπουργούς να είναι εκτός Αθηνών, ενώ σε λίγα λεπτά είχαν παρουσία και στο κέντρο των επιχειρήσεων. Παρόλα αυτά είδατε ρεπορτάζ τα οποία ήταν έτοιμα, σχόλια τα οποία οτιδήποτε και να γίνεται έβρισκαν πάντοτε κάτι αρνητικό να πουν. Πρόκειται για μια ανευθυνότητα χωρίς προηγούμενο και, εν πάση περιπτώσει, ορισμένα πράγματα καταντούν αστεία και είναι και επικίνδυνα. Και φοβάμαι πάρα πολύ ότι ένα μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζεται από υπερβολική δόση ενός επικίνδυνου λαϊκισμού και μιας επικίνδυνης ανευθυνότητας».

Άρα, για να συνοψίσουμε: Κατά την άποψη του υπουργού Εσωτερικών, ευθύνη για τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες δεν έχει σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση, αλλά η κακή και... μοχθηρή αντιπολίτευση.

Το λέμε απλά και κατανοητά: Οι άνθρωποι δεν είναι απλά τραγικοί, είναι κι εξαιρετικά επικίνδυνοι! Οι ίδιοι που διέσπειραν επί ώρες την Κυριακή (13/08/2017) «διαρροές» περί σχεδίων συνωμοσίας για τις πυρκαγιές και τα οποία διέψευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι ίδιοι ανεύθυνοι που τόσες μέρες δεν ήθελαν να χαλάσουν τις καλοκαιρινές διακοπούλες τους την ώρα που καιγόταν ο τόπος, έρχονται τώρα να το παίξουν τιμητές των πάντων και να ζητήσουν και τα ρέστα!

Όταν είναι να ασχοληθούν με τις ιδεοληψίες και τις εμμονές τους σε ό,τι αφορά τα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου είναι «οι καλύτεροι του χωριού». Όταν, όμως, καλούνται να αντιμετωπίσουν μια από τις χειρότερες οικολογικές καταστροφές που έχει δει ο τόπος τα τελευταία δέκα χρόνια, φαίνονται κατώτεροι των περιστάσεων, γίνονται φαφλατάδες και κομπάρσοι, προσπαθώντας να κρύψουν την πολιτική γύμνια τους.

Αναρωτιόμαστε εύλογα κύριοι της κυβέρνησης: Έπρεπε να περάσουν τόσες ημέρες για να... σκάσετε μύτη στις πυρόπληκτες περιοχές; Δεν υπήρχε κάποιος από τους «φωστήρες» τους συμβούλους σας να σας πει να πάρετε τα πόδια σας και να πάτε στα πόστα σας; Κι ακόμη χειρότερα, δεν μπορούσατε να σκεφτείτε κάτι τέτοιο από μόνοι σας; Τόση ανικανότητα πια;

Επιτέλους, κύριοι, έστω και τώρα, ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή σοβαρευτείτε! Σας «άδειασε» η Πυροσβεστική για τις θεωρίες συνωμοσίας, σας «έδωσε στεγνά» ακόμη και ο Επίτροπος Μοσκοβισί για το ποιος ευθύνεται πραγματικά για τις τραγικές ελλείψεις στους τομείς της δασοπυρόσβεσης και της δασοπροστασίας.

Δυστυχώς, δεν διδαχθήκατε τίποτα: Ούτε από τις πυρκαγιές του 2007, ούτε από την καταστροφή του 2009. Κάνατε τα ίδια λάθη με όλους εκείνους που κατηγορούσατε από τη θέση του αντιπολιτευόμενου: Πετσοκόψατε τα πάντα στο βωμό των Μνημονίων σας.

Είστε υπεύθυνοι, φταίτε. Ναι, φταίτε! Κι αντί να ζητήσετε συγγνώμη για τη στάση σας, πάτε να το παίξετε «βασιλικότεροι του βασιλέως».

Είστε, απλά, τραγικοί! Όμως, για κακή σας τύχη, ο κόσμος δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου...

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τα πύρινα μέτωπα ανά την Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις