ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Κράτος... οπερέτα - Έκλεισε η Αθηνών Λαμίας με ένα πόντο χιόνι

Κράτος... οπερέτα - Έκλεισε η Αθηνών Λαμίας με ένα πόντο χιόνι

Κακοκαιρία: Αποκόπηκε η Αθήνα από και προς το Βορρά - Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς από τις 5:00 τα ξημερώματα - Η τροχαία έκλεισε την άνοδο της Αθηνών - Λαμίας για 1 πόντο χιόνι δημιουργώντας απίστευτο αλαλούμ - Ακινητοποιημένα τα οχήματα από την γέφυρα Καλυφτάκη - Έκλεισε και το ρεύμα προς Αθήνα από το Σχηματάρι και κάτω - Μέχρι χθες το βράδυ Περιφέρεια και Δήμοι διαβεβαίωναν ότι όλα είναι υπό έλεγχο

Πιο τραγικό... «καίγεσαι»!

Αν και όλοι διαβεβαιώναν ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος και θα μείνουν ανοικτές οι μεγάλες οδικές αρτηρίες, τελικά αρκούσε ένας πόντος χιονιού για να κλείσει η Εθνική Αθηνών - Λαμίας και να ταλαιπωρούνται από το πρωί χιλιάδες οδηγοί που θέλουν να μεταβούν στη δουλειά τους.

Η κατάσταση είναι κωμικοτραγική αφού μέχρι τις 08:15, ο περίφημος κρατικός μηχανισμός δεν έχει καταφέρει να αποκαταστήσει την κυκλοφορία και η οργή του κόσμου έχει φτάσει στο ζενίθ.

Το χειρότερο όλων, κανείς μα κανείς δεν ενημέρωνε τους οδηγούς ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα το μποτιλιάρισμα στην άνοδο της Αθηνών - Λαμίας να φτάνει από τα Πατήσια μέχρι την Κηφισιά.

Μόνο η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο της Αθηνών - Λαμίας ενημέρωσε στις 04:00 τα ξημερώματα ότι με απόφαση των αστυνομικών διευθύνσεων αποφασίστηκε η ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, όλων των οχημάτων, από το 20ο χλμ. έως και το 93ο χλμ.

nea odos

Τελικά, η Τροχαία αποφάσισε να δώσει ξανά την κυκλοφορία προς Λαμία λίγο μετά τις 08:30, με τους οδηγούς να έχουν ήδη υποστεί τεράστια ταλαιπωρία.

Τι έγινε τα ξημερώματα

Η πυκνή χιονόπτωση που σημειώθηκε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Παρά την ολονύχτια προσπάθεια της εταιρείας «Νέα Οδός» να μείνει το εθνικό δίκτυο ανοιχτό, η κεντρική οδική αρτηρία της Αθηνών - Λαμίας έκλεισε τα ξημερώματα με απόφαση της Τροχαίας.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στη Μαλακάσα η χιονόπτωση ήταν σφοδρότατη. Το χιόνι που έπεφτε το «έπιανε» αμέσως λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και τα δεκάδες μηχανήματα αποχιονισμού και οι αλατιέρες της Νέας Οδού που βρίσκονταν επί ποδός ήταν αδύνατον να διώξουν όλον αυτόν τον όγκο.

Βλέποντας η τροχαία την κατάσταση αυτή, αποφάσισε τη διακοπή της κυκλοφορίας από την Κηφισιά μέχρι τη Θήβα, ώστε να καθαριστεί πλήρως το οδικό δίκτυο και να δοθεί ασφαλές στους οδηγούς.

Νωρίς το πρωί έκλεισε και η κάθοδος της Εθνικής προς Αθήνα στο ύψος του Σχηματαρίου.

Αυτό σημαίνει πως η Αθήνα αποκόπηκε οδικώς από την υπόλοιπη χώρα για 4 ολόκληρες ώρες, με εξαίρεση φυσικά την Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, σημειώθηκε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη (Δήμος Κηφισιάς), στο ρεύμα προς Λαμία και από το Σχηματάρι στο ρεύμα προς Αθήνα.
  • Στην έξοδο της Αττικής Οδού προς τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας
  • Στη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Καισαριανής, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λεωφόρο Κατεχάκη.
  • Στη λεωφόρο Κατεχάκη, στην έξοδο προς Καισαριανή.
  • Στην περιοχή Καλοπούλα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμηττό.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η απίστευτη ταλαιπωρία των οδηγών:

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ GALLERY

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία την Τρίτη (08/01): Δείτε αναλυτικά για όλη τη χώρα (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)