Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ

Αλέξης Χαρίτσης

Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι Έλληνας πολιτικός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει διατελέσει υπουργός Εσωτερικών, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, καθώς και υφυπουργός Οικονομίας. 

Γεννήθηκε το 1977 στην Καλαμάτα. Σπούδασε στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Οργανώθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια στην Αριστερά και στον Συνασπισμό και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του 2012 και του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και ένας εκ των συμμετεχόντων στην Κίνηση των 53+. Επίσης, έχει διατελέσει συντονιστής του τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διετέλεσε γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Στη δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα ήταν υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ. Μετά τον ανασχηματισμό της 5ης Νοεμβρίου του 2016 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Μετά τον ανασχηματισμό της 29ης Αυγούστου 2018 ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, θέση την οποία διατήρησε μέχρι τις 13 Ιουνίου του 2019.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και εξελέγη με 16.279 ψήφους. 'Εχει διατελέσει και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.