ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Χαμός» στο ΝΒΑ για τον «Greek Freak» - Τι θα επιλέξει ο ίδιος;

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Χαμός» στο ΝΒΑ για τον «Greek Freak» - Τι θα επιλέξει ο ίδιος;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καλείται να πάρει σύντομα μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις της καριέρας του.

Οι Μπακς εντυπωσίασαν στη regular season κι ο «Greek Freak» κέρδισε με το σπαθί του για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το βραβείο του MVP στο ΝΒΑ. Στα playoffs, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν καλά κι ο τραυματισμός του κατά τη διάρκεια της σειράς με τους Χιτ έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Το Μαϊάμι απέκλεισε το Μιλγουόκι, το οποίο έκλεισε απογοητευτικά τη σεζόν στη «φούσκα» του Ορλάντο κι οι... ψίθυροι για ενδεχόμενη φυγή του Αντετοκούνμπο άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους.

Ο Γιάννης δηλώνει πιστός στους Μπακς, οι οποίοι είναι έτοιμοι να κάνουν ριζική αλλαγή στο ρόστερ τους για να γίνουν ανταγωνιστικοί. Αρχικά, πάντως, τα «ελάφια» θα επιδιώξουν να επεκτείνουν πρόωρα τη συνεργασία τους, προσφέροντας του maximum συμβόλαιο τη φετινή offseason.

Η πρόωρη αυτή επέκταση μεταφράζεται σε 220.000.000 δολάρια για τέσσερα χρόνια και θα έχει ισχύ από το επόμενο καλοκαίρι που λήγει το τωρινό του συμβόλαιο. Είναι περίπου 80.000.000 περισσότερα από αυτά που θα μπορεί να πάρει ο Γιάννης από άλλη ομάδα ως free agent το καλοκαίρι του 2021.

Μάλιστα, οι Μπακς έχουν ξεκαθαρίσει ότι ακόμα κι αν δεν δεχθεί την πρόωρη ανανέωση δεν θα τον παραχωρήσουν με ανταλλαγή, όπως συνηθίζουν οι ομάδες στο ΝΒΑ ώστε να μην χάσουν τον παίκτη χωρίς αντάλλαγμα στο τέλος της σεζόν.

Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, πάντως, αρκετές ομάδες κάνουν τα πλάνα τους ώστε να έχουν χώρο στο salary cap και να μπορέσουν να προσφέρουν συμβόλαιο στον «Greek Freak» σε περίπτωση που εκείνος είναι ελεύθερος στο τέλος της σεζόν 2020/21.

Η πρώτη γνωστή ομάδα είναι οι Ντάλας Μάβερικς, οι οποίοι τον ονειρεύονται δίπλα στον Λούκα Ντόντσιτς, ενώ κι η ομάδα που τον απέκλεισε φέτος, οι Μαϊάμι Χιτ σκοπεύουν να κινηθούν δυνατά για την απόκτηση του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr