ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Στην Ελλάδα ο Πιτίνο – Πιάνει δουλειά για Προολυμπιακό

Ρικ Πιτίνο

Εθνική ομάδα: Στην Ελλάδα βρίσκεται από την Παρασκευή (21/5) ο Ρικ Πιτίνο για να ξεκινήσει δουλειά με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενόψει Προολυμπιακού τουρνουά.

Ο Αμερικανός τεχνικός είναι από το μεσημέρι στην Αθήνα, για να αρχίζει άμεσα τη στελέχωση της ομάδας που θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο τουρνουά του Καναδά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε κατά την άφιξη του κι απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν τη «γαλανόλευκη». Αναλυτικά...

Για την επιστροφή του και τον κορωνοϊό: «Είναι ωραίο που επέστρεψα, ήταν δύσκολη σεζόν για όλους χωρίς φιλάθλους. Ελπίζω να έχουν κάνει εμβόλιο οι παίκτες, εγώ έχω. Κλείσαμε 4 φορές. Δεν νομίζω ότι θα μας επηρεάσει τόσο ο ιός, θα έχουμε φούσκα στον Καναδά, είναι όλα κλειστά εκεί»

Για το αν έχει μιλήσει με παίκτες και τι έχει στο μυαλό του: «Έχω μιλήσει με μερικούς παίκτες. Μίλησα με τον Σπανούλη πριν φύγω και κατά την διάρκεια, αλλά όχι πρόσφατα. Την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα κάτσουμε και θα μιλήσουμε. Δεν έχουμε κάνει καν προπόνηση ακόμα, δεν έχουμε πολλές επιλογές, θα είναι δύσκολο να βρούμε 12-13 παίκτες, αλλά έχουμε 8 πολύ καλούς και μετά πρέπει να βρούμε τους άλλους»

Για το πού θα κοιτάξει για παίκτες: «Η βάση είναι οι παίκτες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, θα κοιτάξουμε τον Ντόρσεϊ, μερικούς από την ΑΕΚ και αλλού. Θα δω μερικά ματς του ελληνικού πρωταθλήματος και θα δούμε αν υπάρχουν και άλλοι νέοι παίκτες. Δεν είμαι προπονητής καμίας ομάδας ούτε του Παναθηναϊκού ούτε του Ολυμπιακού, είμαι της Ελλάδας. Παίζουμε όλοι για την Ελλάδα τώρα»

Για τα αδέλφια Αντετοκούνμπο: «Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι λίγο απασχολημένοι τώρα, τους ζήτησα να αφήσουν από το Μιλγουόκι και να έρθουν στην Εθνική»

Για τον Κώστα Κουφό: «Θα συναντηθούμε την Δευτέρα με τους προπονητές, ξέρω τον Κώστα Κουφό, αλλά θα βγάλω το πλάνο μαζί τους, θα μιλήσουμε μαζί για την προεπιλογή»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στο Σχίνο: Νέα αναζωπύρωση - Εκκενώνεται οικισμός στα Μέγαρα