ΜΠΑΣΚΕΤ

Ενές Καντέρ: Απειλούν τη ζωή του επειδή έγραψε υπέρ των Αρμενίων και κατά του «δικτάτορα» Ερντογάν

Ενές Καντέρ
«Δεν φοβάμαι» απαντά ο Ενές Καντέρ με ανάρτησή του στο Twitter για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του
AP PHOTO

«Δεν φοβάμαι» απαντά ο Ενές Καντέρ με ανάρτησή του στο Twitter για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής του

Τεράστιο αριθμό απειλών κατά της ζωής του καταγγέλλει ότι δέχεται τις τελευταίες ώρες ο Ενές Καντέρ μετά από κείμενό του το απόγευμα της Κυριακής υπέρ των Αρμενίων, κατά του εκπαιδευτικού συστήματος της Τουρκίας και κατά του «δικτάτορα» Ερντογάν.

«Ο αριθμός των απειλών που δέχομαι επειδή λέω την αλήθεια είναι τρελός. Υποσχέθηκαν στον εαυτό μου πριν από πολλά χρόνια ότι θα βρίσκομαι στο πλευρό όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υπερασπίζομαι την αλήθεια από όποιον και αν προέρχεται. Υπερασπίζομαι την Ελευθερία. Δεν φοβάμαι» έγραψε στο μήνυμά του ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς.

Στο κείμενό του που προκάλεσε αντιδράσεις ο Ενές Καντέρ έγραψε, μεταξύ άλλων, ότι το «το εκπαιδευτικό σύστημα στην Τουρκία είναι εθνικιστικό, μεροληπτικό και αγνοεί τα βάσανα εκατομμυρίων ανθρώπων. Στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα, μοιράζομαι τον πόνο εκατομμυρίων Αρμενίων. Πιστεύω ότι η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπίσει τα εγκλήματα του παρελθόντος και του παρόντος».

Όσον αφορά τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ενές Καντέρ έγραψε στο επίμαχο κείμενο ότι «ο δικτάτορας Ερντογάν αποτελεί απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και όπως οι άλλοι τύραννοι θα χάσει την εξουσία του και θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη. Καταστρέφει τη δημοκρατία και την ελευθερία των ανθρώπων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η μετάλλαξη Δέλτα «δεν αστειεύεται»: Βρίσκεται παντού, μεταδίδεται αστραπιαία, μολύνει και τα παιδιά