ΜΠΑΣΚΕΤ

Το έπος της Σαϊτάμα: Όταν η Ελλάδα σόκαρε την Dream Team (pics+vid)

Το έπος της Σαϊτάμα: Όταν η Ελλάδα σόκαρε την Dream Team (pics+vid)
Η «Επίσημη Αγαπημένη» έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ
Intime

Σαν σήμερα πριν 15 χρόνια, η Εθνική Ελλάδος έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία της, κερδίζοντας τις ΗΠΑ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Σαϊτάμα με 101-95.

Μοιάζει σαν να’ ναι χθες, όμως πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια από την ημέρα που το όνομα της Εθνικής Ελλάδος έκανε το γύρο του κόσμου.

Έχοντας «διαλύσει» την Κίνα στους «16» (95-64), κερδίζοντας άνετα τη Γαλλία στους «8» (73-56), η «γαλανόλευκη» κλήθηκε να αντιμετωπίσει το απόλυτο φαβορί του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Σαϊτάμα, Αμερική.

Μπορεί στην «Dream Team» να μην έπαιζε τότε ο Κόμπι Μπράιαντ, όμως στο ρόστερ υπήρχαν ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Καρμέλο Άντονι, ο Ντουέιν Ουέιντ, ο Χάουαρντ, ο Μπος και όλη η αφρόκρεμα των σταρ του ΝΒΑ. Τίποτα όμως δεν σταμάτησε την ΟΜΑΔΑΡΑ του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Θοδωρής Παπαλουκάς, Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, υπέταξαν τους Αμερικάνους βάζοντας τέλος στην κυριαρχία τους σε μεγάλες διοργανώσεις.

Η «Επίσημη Αγαπημένη» έπαιξε ολοκληρωτικό μπάσκετ και κέρδισε με 101-95 σε μία απόλυτη παράσταση που έκανε το γύρο του κόσμου και έκανε τους πάντες να παραμιλούν και έβγαλε τους Έλληνες στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.

ΕΛΛΑΔΑ (Π. Γιαννάκης): Σπανούλης 22 (3), Κακιούζης 15 (1), Σχορτσιανίτης 14, Διαμαντίδης 12 (2), Φώτσης 9, Παπαδόπουλος 8, Ντικούδης 8, Παπαλουκάς 8 (12 ασίστ, 5 ριμπάουντ), Τσαρτσαρής 3 (1), Χατζηβρέττας 2, Βασιλόπουλος.

ΗΠΑ (Μ. Σιζέφσκι): Αντονι 27 (3), Ουέιντ 19 (1), Τζέιμς 17, Χάινριχ 12 (4), Χάουαρντ 10, Πολ 3, Μπος 3, Τζόνσον 3 (1), Μπάτιερ 1, Μπραντ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Aφγανιστάν: Πέντε μύθοι γύρω από μία προδιαγεγραμμένη καταστροφή

Ανασχηματισμός: Οι «χειρουργικές» αλλαγές, η απόδοση ευθυνών και ο διακομματικός χαρακτήρας

Ρουμπέν Σεμέδο: Η ιατροδικαστική έκθεση, οι καταθέσεις των κοριτσιών και το «χακάρισμα» της μάνας