ΜΠΑΣΚΕΤ

Κώστας Αντετοκούνμπο: «Ποτέ δεν ξέραμε πότε θα ξαναφάμε – Πρότυπο σε όλα ο Γιάννης»

Κώστας Αντετοκούνμπο
euroleague.net

Κώστας Αντετοκούνμπο: Ο παίκτης της Βιλερμπάν μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που είχε εκείνος κι οικογένεια του στην Ελλάδα.

Ο νεαρός φόργουορντ, ο οποίος έχει κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στη Euroleague με τη Βιλερμπάν, υπογράμμισε επίσης ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πρότυπο σε όλα. Όπως κι ο Θανάσης...

Ο Κώστας μιλώντας στην ιστοσελίδα «Sportsrabbi» ανέφερε χαρακτηριστικά για τα δύσκολα παιδικά χρόνια: «Τα πράγματα οικονομικά δεν ήταν καλά και έπρεπε να πουλάμε πράγματα στο δρόμο για να ζήσουμε. Ποτέ δεν ξέραμε πότε θα ήταν το επόμενο γεύμα μας, αλλά πάντα υπήρχε η χαρά ότι ήμασταν όλοι μαζί και ενωμένοι».

Επίσης, είπε...

Για τα συναισθήματά του για το καλάθι νίκης επί της Εφές: «Δεν μπορώ να το περιγράψω. Νιώθω φανταστικά που βοήθησα την ομάδα να κερδίσει. Οι φίλαθλοι έκαναν εξαιρετική δουλειά δίνοντάς μας ώθηση και δημιουργώντας τόσο όμορφη ατμόσφαιρα».

Για τη συνύπαρξη με τον Ντόντσιτς στο Ντάλας: «Φαινόταν από την πρώτη στιγμή το ταλέντο του Λούκα. Δουλεύω πολύ σκληρά εντός κι εκτός παρκέ και επίσης είναι ένας καταπληκτικός τύπος».

Για την κατάκτηση του τίτλου με τους Λέικερς: «Ήταν σπουδαίο που έπαιξα με τον Λεμπρόν. Είναι από τους κορυφαίους όλων των εποχών, έμαθα πολλά από εκείνον για τη νοοτροπία του και τον τρόπο που φροντίζει τον εαυτό του κάθε μέρα. Τα αδέρφια μου χάρηκαν πάρα πολύ για μένα και είπαν πως αυτό θα τους δώσει ώθηση να προσπαθήσουν πιο σκληρά για να πάρουν και εκείνοι τον τίτλο».

Για το πρωτάθλημα που πήραν τα αδέρφια του με τους Μπακς: «Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για αυτούς βλέποντας τι κατάφεραν με τους Μπακς».

Για τη σχέση του με τον Γιάννη και τον Θανάση: «Ο Γιάννης είναι πρότυπο σε όλα, έτσι και ως αδερφός. Και ο Θανάσης το ίδιο. Βοηθάμε ο ένας τον άλλο».

Για την απόφαση να πάει στη Βιλερμπάν: «Ήταν μια απόφαση που πήρα μαζί με την οικογένειά μου. Ένιωσα πως είχα την ανάγκη να πάρω χρόνο συμμετοχής και η Βιλερμπάν ήταν η ιδανική για μένα ως παίκτη. Είμαι χαρούμενος για την απόφασή μου. Ο Τόνι Πάρκερ έπαιξε ρόλο σε αυτό και ο προπονητής Τι Τζέι Πάρκερ με καθοδήγησε».

Για την ως τώρα πορεία του με τη Βιλερμπάν: «Τα πράγματα πάνε καλά. Προσωπικά δεν έχω βάλει στόχους, αλλά παίζω σκληρά και πιστεύω πως τα πάω καλά. Χαίρομαι που κερδίζουμε, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΝΒΑ: «Δεν ξέρω. Ελπίζω να το κάνω κάποια μέρα. Τώρα όμως προέχει να βελτιώνομαι καθημερινά και να βοηθώ την ομάδα να κερδίζει».

Για το αν είναι καλύτερος ο Λεμπρόν ή ο Γιάννης: «Είναι δύσκολη ερώτηση για μένα. Ας την απαντήσουν άλλοι καλύτερα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σαρώνει την Ελλάδα

Ρόδος: Με νοητική υστέρηση η 8χρονη που έπεσε θύμα βιασμού

Έφη Κακαράντζουλα: Τα πρώτα λόγια της απολογίας της – Η αντίδραση των συγγενών της Ιωάννας