ΜΠΑΣΚΕΤ

Επαφές NBA με τη FIBA για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Περιφέρειας – «Εκτός παιχνιδιού» η Euroleague

NBA Europe
Το NBA κάνει άνοιγμα στην Ευρώπη μέσω της FIBA, αποκλείοντας από τις εξελίξεις την Euroleague
AP Photo/Yorgos Karahalis

Νέο πλήγμα για την Euroleague, καθώς το NBA είναι σε επαφές με τη FIBA για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Περιφέρειας. Επιβεβαίωση από τη Διεθνή Ομοσπονδία Μπάσκετ.

Η ισπανική εφημερίδα Marca έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη για τις επαφές του NBA με τη FIBA, που ήρθαν να αποτελέσουν ένα νέο ισχυρό πλήγμα προς την Euroleague, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την αποπομπή του Ζόρντι Μπερτομέου. Σύμφωνα με τους Ισπανούς το σχέδιο είναι αρκετά προχωρημένο και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε τη «γέννηση» του NBA Europe!

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, έχει στείλει σχετική επιστολή στον Μπερτομέου, εξηγώντας πως θέλει να δημιουργήσει αυτή τη νέα περιφέρεια με τις καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου, την ώρα που οι «τριγμοί» στο οικοδόμημα της Euroleague αυξάνονται και η συναίνεση των περισσότερων club με τη FIBA είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα, το NBA Europe δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο πρωτάθλημα του NBA αλλά θα αποτελέσει το έναυσμα για την ενότητα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με την αιγίδα του NBA και της FIBA.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η ανακοίνωση επιβεβαίωσης από πλευρά της FIBA! Η διεθνής ομοσπονδία ανέφερε πως υπάρχουν συνομιλίες για να δημιουργηθεί το NBA Europe, επισημαίνοντας πως οι επαφές έχουν προχωρήσει και η μεγάλη αλλαγή στο μπάσκετ είναι πολύ κοντά.

Η ανακοίνωση της FIBA

Η FIBA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έστειλε πρόσκληση στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Euroleague και στους εταίρους της ECA σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου για να συζητηθεί η ενοποίηση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ως βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη του. Το NBA κλήθηκε επίσης να συμμετάσχει σε αυτή τη συνάντηση. Στο τέλος της συνάντησης, όλα τα μέρη συμφώνησαν να πραγματοποιούν τακτικές συναντήσεις τους επόμενους μήνες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Άνοιξε η διαθήκη του - Τι αναφέρει για τον Νίκο Κουρή

Ρόδος: Ντόμινο αποκαλύψεων για την κακοποίηση της 8χρονης- «Το έχει ξανακάνει» λέει η κόρη της θείας

Καιρός - Αρναούτογλου: Καρέ - καρέ η εξέλιξη μέχρι την 28η Οκτωβρίου - Η μακροπρόθεσμη τάση (vid)