ΜΠΑΣΚΕΤ

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός, ανέβηκε πέμπτος - Όλα τα highlights κι η βαθμολογία (videos)

Ευρωλιγκα Euroleague
euroleague.net

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 11ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε πολύ καλό βράδυ κι επικράτησε 90-73 της Μακάμπι Τελ Αβίβ, δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πανηγύρισαν την έβδομη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια στην έδρα τους.

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 80-60 της Βιλερμπάν στη Γαλλία, έχοντας σε τρομερή ημέρα τον Νίκολας Λαπροβίτολα. Ο Αργεντινός γκαρντ κάλυψε επάξια το κενό του Νικ Καλάθη (έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού), μετρώντας 25 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για τους γηπεδούχους, ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε 8 πόντους (2/2διπ., 1/1τρ., 4/4βολ.), 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, μια ασίστ και μια τάπα σε 13'03''.

Η Αναντολού Εφές είναι εδώ! Η πρωταθλήτρια Ευρώπης έκανε το «2 στα 2» αυτή τη «διαβολοβδομάδα», καθώς μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, επικράτησε και της Μονακό. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν επιβλήθηκαν 98-77 της ομάδας του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος είχε μόλις 4 πόντους με 2/6 σουτ! Κορυφαίος και πάλι ήταν ο Ροντρίγκ Μπομπουά (17π. με 8/12 σουτ).

Με άμυνα για σεμινάριο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε από νωρίς τον έλεγχο στη Βιτόρια κι έφυγε με το «διπλό» (80-74) από την έδρα της Μπασκόνια. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επέστρεψε έτσι στα θετικά αποτελέσματα.

Η Ζαλγκίρις εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και πανηγύρισε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, πιάνοντας τον Παναθηναϊκό στο 2-9. Η ομάδα του Κάουνας επικράτησε 86-75 της Φενέρμπαχτσε, η οποία έφτασε τις τρεις συνεχόμενες ήττες.

Με πρωταγωνιστή τον Τζόρνταν Μίκι, η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης έκαμψε 74-70 την αντίσταση της Αρμάνι Μιλάνο κι έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο ήττες αυτή την εβδομάδες, με αποτέλεσμα να «γκρεμιστούν» από την κορυφή.

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη της πανηγύρισε η Ούνικς Καζάν, η οποία επικράτησε 85-71 της Άλμπα Βερολίνου. Ο Μάριο Χεζόνια ήταν πολύ καλός (22π. με 7/8διπ., 1/7τρ., 5/7βολ., 7ριμπ., 5ασ.) και μαζί με τον Λορέντζο Μπράουν (21π., 5ριμπ., 9ασ.) ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ρωσικής ομάδας, η οποία κάνει όνειρα για οκτάδα.

  • Οι αγώνες της Πέμπτης

Ο Παναθηναϊκός έχασε… δικό του παιχνίδι στο Μόναχο, με την Μπάγερν να παίρνει τη νίκη (81-78) στο τελευταίο λεπτό.

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνάντησε αντίσταση για ένα ημίχρονο από τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά στο φινάλε επικράτησε 79-67 και με την ένατη νίκη της σε 11 αγώνες, ανέβηκε (έστω και προσωρινά) μόνη της στην κορυφή. Οι Βενσάν Πουαριέ κι Έντι Ταβάρες έκαναν θραύση μέσα στις δύο ρακέτες, έχοντας συνολικά 29 πόντους, 12 ριμπάουντ και 6 τάπες! Οι δυο τους «κάλυψαν» τα μόλις 8/25 τρίποντα.

* Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στο ματς του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν στο Μόναχο.

TA HIGHLIGHTS

  • Παρασκευή (19/11)

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡ. 85-71

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΜΟΝΑΚΟ 98-77

ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ 74-70

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 86-75

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 90-73

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΤΣΣΚΑ Μ. 74-80

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 60-80

  • Πέμπτη (18/11)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-78

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 79-67

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους άνω των 60

Νέα μέτρα: Πώς θα μπαίνουν οι μη εμβολιασμένοι σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Ξεκινάει podcast - Τι θέμα θα έχει η εκπομπή της