ΜΠΑΣΚΕΤ

Έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί ο Παναθηναϊκός - Όλα τα highlights κι η βαθμολογία (videos)

Ευρωλιγκα Euroleague
euroleague.net

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 12ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός λύγισε 70-64 τη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ στο ΟΑΚΑ κι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί του στη διοργάνωση.

Οι «πράσινοι» με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα και στη Euroleague. Μετά από πέντε σερί ήττες, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη πανηγύρισαν το θετικό αποτέλεσμα, κόντρα σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης, η οποία μετρούσε πέντε συνεχόμενες νίκες.

Η Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε με… άγριες διαθέσεις στη Βιτόρια κι έκανε «σκόνη» και θρύψαλα την Μπασκόνια. Οι Μαδριλένοι, σαν σε προπόνηση, επικράτησαν 88-60 των γηπεδούχων και πανηγύρισαν τη δέκατη νίκη τους, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Λάσο σημείωσε 53 πόντους στο πρώτο μέρος, έχοντας 56% στο δίποντο και 50% στο τρίποντο, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για την επικράτηση.

Μολονότι βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους στην τρίτη περίοδο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέτρεψε την κατάταξη κι έκαμψε την αντίσταση της Μπάγερν Μονάχου με 77-74. Ο Χίλιαρντ ήταν σε τρομερή κατάσταση, αλλά οι 28 πόντοι με 6/10 τρίποντα που πέτυχε δεν έφτασαν, ώστε η γερμανική ομάδα να φύγει με μεγάλο «διπλό» από τη Ρωσία. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο σουτ της αναμέτρησης το πήρε (με την ομάδα του στο -1) ο Λούτσιτς, ο οποίος είχε 0/7 σουτ! Από την άλλη, καταλυτικός στα κρίσιμα σημεία για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν ο Κλάιμπερν (17π.).

Με τρομερή αντεπίθεση στην τέταρτη περίοδο, η Αναντολού Εφές πήρε τη νίκη (89-84) στο τουρκικό ντέρμπι με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 63-51 στο 28’, αλλά η Πρωταθλήτρια Ευρώπης με πρωταγωνιστές τους Μίτσιτς και Λάρκιν ανέτρεψε την κατάσταση. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν καθοριστικός στο φινάλε και μέτρησε συνολικά 25 πόντους και 7 ασίστ.

Η Άλμπα Βερολίνου πέτυχε 15/29 τρίποντα και πανηγύρισε την τέταρτη νίκη της, καθώς επικράτησε 91-86 της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι γηπεδούχοι είχαν επίσης και 20 ασίστ κόντρα στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία γνώρισε μια ήττα… πισωγύρισμα.

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 77-74

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 84-89

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 60-88

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡ. - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 91-86

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 70-64

Παρασκευή (26/11)

Ερυθρός Αστέρας - Ούνικς Καζάν (20:00)

Μονακό - Βιλερμπάν (21:00)

Αρμάνι Μιλάνο - Ολυμπιακός (21:30)

Μπαρτσελόνα - Ζάλγκιρις Κάουνας (22:00)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το βίντεο της φρίκης με την 8χρονη στο Κερατσίνι: Την κλωτσούσαν για να δουν αν ζει

Μονοκλωνικά Αντισώματα: Θα συνταγογραφούνται για όσους πληρούν τα κριτήρια - Αναλυτικά η διαδικασία

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι: Μυστήριο με περγαμηνές που βρέθηκαν σε κρύπτη της Αγιά Σοφιάς