ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης 70-64: Με… φόρα από το ΣΕΦ! Επέστρεψε στις νίκες το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης
Intime

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός λύγισε 70-64 τη Ζενίτ του Τσάβι Πασκουάλ στο ΟΑΚΑ κι έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί του στη διοργάνωση.

Οι «πράσινοι» με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα και στη Euroleague.

Μετά από πέντε σερί ήττες, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη πανηγύρισαν το θετικό αποτέλεσμα, κόντρα σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης, η οποία μετρούσε πέντε συνεχόμενες νίκες.

Το «τριφύλλι» μετά από ένα γενικά κακό πρώτο ημίχρονο, ανέβασε «στροφές» μετά την ανάπαυλα κι εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 20-10!

Κορυφαίος ήταν ο απολαυστικός Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (βλ. 18) και σε βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης (βλ. 31). Πέρα, από τον τρομερό Έλληνα σέντερ, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε και κρίσιμους πόντους στο φινάλε, καθώς η Ζενίτ επέστρεψε κι απείλησε για την ανατροπή.

Ένα μεγάλο τρίποντο του «ζεστού» Νέντοβιτς, ο οποίος έκανε το 66-62 στο 38’, αλλά και δύο βολές του Παπαπέτρου για το 68-64, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος πανηγύρισε την τρίτη νίκη του στη διοργάνωση.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίτζικ - Ντιφάλα - Νίκολιτς.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-33, 33-38, 53-48, 70-64.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Πέρι, Μέικον 11 (1), Παπαγιάννης 18, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 4, Κασελάκης 3 (1), Ουάιτ 8, Φλόιντ, Νέντοβιτς 18 (4), Έβανς 2, Σαντ Ρος 6 (2).
ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Πασκουάλ): Λόιντ 15 (2), Ζαχάροφ, Καράσεφ, Κουλάγκιν, Μπαρόν, Κουζμίσνκας 13 (1), Ζούμπκοφ, Πόιθρες 7, Πονίτκα 4, Φράνκαμπ 14 (2), Μίκι 9 (1), Γκουντάιτις 2.

*Πριν την έναρξη του αγώνα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε τον Τσάβι Πασκουάλ για την προσφορά του στον σύλλογο, όπως επίσης τους Διαμαντή Παναγιωτόπουλο, Γιάννη Ζυγούρη και Ίνιγο Θορθάνο. «Ζεστή» ήταν φυσικά κι η υποδοχή για τον Μάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος επίσης επέστρεψε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ με κόσμο.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Το βίντεο της φρίκης με την 8χρονη στο Κερατσίνι: Την κλωτσούσαν για να δουν αν ζει

Μονοκλωνικά Αντισώματα: Θα συνταγογραφούνται για όσους πληρούν τα κριτήρια - Αναλυτικά η διαδικασία

«Πάγωσαν» οι Τούρκοι: Μυστήριο με περγαμηνές που βρέθηκαν σε κρύπτη της Αγιά Σοφιάς