ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Με την… αύρα του Γκάλη! Πρώτο βήμα προς το FIBA World Cup 2023 - Δείτε τα highlights

Εθνική ομάδα
Intime

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα επικράτησε 77-67 της Λευκορωσίας στο «Αλεξάνδρειο» και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του FIBA World Cup 2023, υπό το βλέμμα των Νίκου Γκάλη και Ντέιβιντ Ίνγκραμ.

Τρεις ημέρες μετά την ήττα από τη Μεγάλη Βρετανία, η Εθνική έκανε το καθήκον της στην επιστροφή της στη Θεσσαλονίκη, μετά από 34 χρόνια!

Ο κόσμος στο «Αλεξάνδρειο» δημιούργησε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, ενώ οι διεθνείς πήραν ώθηση από την… αύρα του Νίκου Γκάλη. Οι περισσότεροι, άλλωστε, μεγάλωσαν έχοντας τον ως είδωλο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται πλέον στο 1-1 και στο «παράθυρο» του Φεβρουαρίου θα δώσει δύο καθοριστικά ματς κόντρα στην Τουρκία.

Η αναμέτρηση δεν ήταν εύκολη για τη «γαλανόλευκη», η οποία δυσκολεύτηκε αρκετά στο να περιορίσει το πάθος των Λευκορώσων, οι οποίοι έκαναν… θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ. Η πίεση, σε συνδυασμό με τις αρκετές λύσεις που βρήκε στα κρίσιμα σημεία, επέτρεψε στην Εθνική να πάρει αυτό που ήταν το ζητούμενο. Η νίκη…

Μετά το τέλος οι παίκτες της Ελλάδας πήγαν προς το μέρος, όπου βρισκόταν ο Νίκος Γκάλης και τον χειροκρότησαν, λέγοντας του με αυτό τον τρόπο το δικό τους «ευχαριστώ».

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης «έγραψε» την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών.

Μιχάλης Λούντζης έκανε ατομικό ρεκόρ με την Εθνική Ανδρών. Το προηγούμενο ήταν οι 10 πόντοι στο τουρνουά Ακρόπολις EuroBank απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο (19/6/2021).

*Εκτός δωδεκάδας ήταν οι Λίνος Χρυσικόπουλος, Χρήστος Σαλούστρος και Νίκος Χουγκάζ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-18, 38-30, 58-48, 77-67
ΕΛΛΑΔΑ (Μανωλόπουλος): Γκίκας 7 (2), Γόντικας 13, Καλαϊτζάκης 5, Κασελάκης 14 (1), Λούντζης 12, Αγραβάνης 14 (1), Γιαννόπουλος 3 (1), Κακλαμανάκης, Κατσίβελης 4, Καββαδάς, Μουράτος 5, Ρογκαβόπουλος.
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Βεργκούν): Μπλίζνιουκ 17 (4), Ντοντού, Μικούλσκι 2, Παραχούσκι 15, Σαλάς 17 (2), Αλάντκα 3 (1), Μπελιάνκου 2, Ερνάντεζ, Σίτνικ, Σταμπρούσκι 11 (3), Στουμπέντα.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εγκατάλειψη μωρού στο Μουσείο: Δεν το έχει αναζητήσει κανείς - Προσπάθεια εντοπισμού των γονέων

e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ: Μπαράζ πληρωμών - Όλες οι καταβολές μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου

Κρούσματα σήμερα: 3.823 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 96 θάνατοι και 647 διασωληνωμένοι