ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Η Μπασκόνια «διέλυσε» την Μπαρτσελόνα - Όλα τα highlights κι η βαθμολογία (vids)

Euroleague Ευρωλιγκα
euroleague.net

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 18ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Η Μπασκόνια πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και «διέλυσε» 94-75 την Μπαρτσελόνα, η οποία γνώρισε την τρίτη ήττα της στη σεζόν.

Οι Βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν το κακό βράδυ των «μπλαουγκράνα» κι έκλεισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2021. Σε ένα βράδυ που δεν είχε τον προπονητή της, καθώς ο Νέβεν Σπάχια έχει νοσήσει από κορονοϊό, η Μπασκόνια έδειξε αξιοζήλευτο πλουραλισμό. Συγκεκριμένα, έξι παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Γκιεντράιτις να μετράει 20 και τους Ενόχ και Κοστέλο να κάνουν νταμπλ νταμπλ.

Η Ούνικς Καζάν συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις κι έκανε ένα ακόμη βήμα προς τα playoffs της διοργάνωσης. Η ρωσική ομάδα επικράτησε 75-67 της Αναντολού Εφές και πανηγύρισαν την όγδοη νίκη της στα τελευταία δέκα ματς. Παράλληλα, οι παίκτες του Περάσοβιτς κατάφερε να καλύψουν και το -3 της ήττας της Πόλης κι έτσι έχουν το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Με τους πρώην παίκτες του Ερυθρού Αστέρα, Μπάρον και Λόιντ να ηγούνται, η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης νίκησε στην παράταση τους «ερυθρόλευκους» με 80-76 (69-69κ.α.). Η ρωσική ομάδα διατηρήθηκε έτσι στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ο αγώνας της Τετάρτης

Ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε νταμπλ νταμπλ (12π., 13ασ.) κι οδήγησε τη Μονακό στη νίκη (82-76) επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η γαλλική ομάδα ολοκλήρωσε έτσι το 2021 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα, καθώς μετρούσε μόλις μια νίκη στα οκτώ προηγούμενα ματς τους. Παράλληλα, οι Μονεγάσκοι «βύθισαν» ακόμα περισσότερο την «ομάδα του λαού», η οποία έφτασε τις οκτώ διαδοχικές ήττες.

Η «κατρακύλα» της Μακάμπι δείχνει να μην έχει τελειωμό, με την πίεση να μεγαλώσει για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος είναι πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Αυτή ήταν κι η μοναδική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (29/12), καθώς οι άλλες τρεις αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων. Μια από αυτές ήταν και το Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τα highlights της Euroleague

Τετάρτη (29/12)

Μονακό - Μακάμπι Τελ Αβίβ 82-76

Ολυμπιακός - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (αναβλήθηκε)

Φενέρμπαχτσε - Ρεάλ Μαδρίτης (αναβλήθηκε)

Αρμάνι Μιλάνο - Άλμπα Βερολίνου (αναβλήθηκε)

Πέμπτη (30/12)

Ούνικς Καζάν - Αναντολού Εφές 75-67

Ερυθρός Αστέρας - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 76-80 (69-69κ.α.)

Μπασκόνια - Μπαρτσελόνα 94-75

Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις Κάουνας (αναβλήθηκε)

Βιλερμπάν - Μπάγερν Μονάχου (αναβλήθηκε)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.