ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Μαθηματικά πρώτη η Μπαρτσελόνα, πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός – Τα highlights κι η βαθμολογία

Euroleague Ευρωλιγκα
Intime

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 31ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 94-80 στην έδρα της Βιλερμπάν και «κλείδωσε» την παρουσία του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Μολονότι εξακολουθεί να «κρυφοκοιτάζει» ψηλότερα, το πιθανότερο σενάριο είναι η ομάδα του Πειραιά να καταλάβει την τέταρτη θέση και λογικά να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι εξασφάλισε ότι η πρόκριση για το Final Four του Βελιγραδίου θα περάσει από το ΣΕΦ.

Η Μπαρτσελόνα έκανε περίπατο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, επικράτησε 88-67 κι εξασφάλισε μαθηματικά την πρώτη θέση στη regular season. Από την άλλη η τουρκική ομάδα, ουσιαστικά, αποχαιρέτησε τις ελπίδες για παρουσία στα playoffs. Τα όνειρα του να «σβήνουν» βλέπει κι ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος γνώρισε ήττα-«μαχαιριά» (74-70) από την αδιάφορη Άλμπα στο Βερολίνο.

Η Μονακό συνέχισε τις εντυπωσιακές εντός έδρας εμφανίσεις κι έφτασε τις πέντε νίκες στα τελευταία έξι ματς. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς επικράτησαν 78-68 της Μπασκόνια κι έκαναν άλλο ένα καθοριστικό βήμα για την παρουσία τους στην πρώτοι οκτάδα της regular season.

Μεγάλη νίκη με ανατροπή η Μακάμπι

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται την Παρασκευή (25/3) στην έδρα της Βιλερμπάν και αν καταφέρει να φύγει με «διπλό», τότε, θα εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μια νίκη για να «κλειδώσουν» την τέταρτη θέση, ωστόσο είδαν το έργο τους για κάτι παραπάνω να δυσκολεύει μετά το «διπλό» της Αρμάνι Μιλάνο στην Τουρκία. Οι παίκτες του Μεσίνα επέστρεψαν από το -15, για να φτάσουν στη νίκη, με την οποία «αγκάλιασαν» το πλεονέκτημα έδρας και την τρίτη θέση

Η ιταλική ομάδα νίκησε 83-77 την Αναντολού Εφές, η οποία προηγήθηκε 51-36 στο ημίχρονο. Οι παίκτες του Αταμάν είχαν φέρει το ματς εκεί που ήθελαν, αλλά οι φιλοξενούμενοι με πρωτοστάτη τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ ανέτρεψαν την κατάσταση, μετά την ανάπαυλα.

Στο Τελ Αβίβ, η ψυχωμένη Μακάμπι πέτυχε 10 αναπάντητους πόντους και πήρε τη νίκη (75-74) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο -9 (65-74) στο 35ο λεπτό, αλλά δείχνοντας μαχητικότητα και θέληση, ανέτρεψαν την κατάσταση και πήραν ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που μπορεί να τους οδηγήσει μέχρι την πέμπτη θέση. Ο Ουίλμπεκιν με 2/2 βολές, 37’’ για το τέλος, διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς ο Γιαμπουσέλε αστόχησε στην εκπνοή.

Ο Ολυμπιακός έκανε την Εφές να ελπίζει

Η Μονακό, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάικ Τζέιμς, επικράτησε 92-72 του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε μια ανώμαλη «προσγείωση», μετά τον θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού.

Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν μια απογοητευτική εμφάνιση και φυσιολογικά γνώρισαν «βαριά» ήττα, η οποία του προσθέτει μεγαλύτερο άγχος στη μάχη για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Ο λόγος είναι ότι έκανε την Αναντολού Εφές να ελπίζει ότι θα του «κλέψει» την θέση στην τετράδα. Οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 29-9 στη δεύτερη περίοδο κι έκαναν με τη σειρά τους βήμα για μια θέση στην οκτάδα.

Με τον Ουέιντ Μπάλντουιν να είναι εντυπωσιακός, η Μπασκόνια επικράτησε 77-62 της Φενέρμπαχτσε και φτάνοντας τις τέσσερις σερί νίκες παρέμεινε «ζωντανή» στη μάχη για μια θέση στην οκτάδα. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 24 πόντους με 5/9 τρίποντα και συνέβαλε στο ξέσπασμα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο. Από την άλλη, το κακό για την τουρκική ομάδα είναι διπλό καθώς πέρα από το ματς έχασε με τραυματισμό και τον Νάντο Ντε Κολό κι υπάρχει αγωνία για την κατάσταση του.

Η Βιλερμπάν πέτυχε σπουδαίο «διπλό» στο Κάουνας, καθώς αναδείχθηκε νικήτρια (72-69) στο «θρίλερ» με τη Ζαλγκίρις. Ο Γουεμπανιάμα έκανε ρεκόρ καριέρας (14π.), ενώ όταν η μπάλα «έκαιγε» βγήκε μπροστά ο Οκόμπο, ο οποίος σημείωσε 21 πόντους.

Στο 7-17 ο Παναθηναϊκός, «αγκάλιασε» την πρωτιά η Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση κι επικράτησε 80-67 της Μπάγερν Μονάχου, για την 31η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Μετά τη «βαριά» ήττα στο ΣΕΦ, το «τριφύλλι» έβγαλε εγωισμό και παρά τις απουσίες του πήρε μια άνετη νίκη κόντρα σε μια ομάδα που διεκδικεί μια θέση στα playoffs.

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν είχε τους Παπαπέτρου, Γιόβιτς και Μποχωρίδη, ενώ οι Νέντοβιτς και Παπαγιάννης ήταν άστοχοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Οι «πράσινοι», όμως, πήραν τον έλεγχο από το ξεκίνημα, βγάζοντας μαχητικότητα που έλειπε στα προηγούμενα ματς.

Η Μπαρτσελόνα, έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Νίκολα Μίροτιτς, έκανε άνετο πέρασμα από το Βερολίνο, επικρατώντας 95-79 της Άλμπα. Ο «σταρ» των «μπλαουγκράνα» σημείωσε 18 πόντους (4/8τρ.) σε 21 λεπτά κι οδήγησε την ομάδα του σε μια εύκολη νίκη που τη φέρνει «αγκαλιά» με την πρώτη θέση στη regular season.

Σπουδαία νίκη για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία «διέλυσε» 75-58 την Αρμάνι Μιλάνο και σε συνδυασμό με την αποβολή των ρωσικών ομάδων, έκανε καθοριστικό βήμα για την παρουσία της στα playoffs.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς βρέθηκε σε εξαιρετικό βράδυ κι οδήγησε την Αναντολού Εφές σε μια μεγάλη νίκη! Οι Πρωταθλητές Ευρώπης λύγισαν 93-90 τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Σέρβο γκαρντ να σημειώνει 29 πόντους. Η Εφές παρέμεινε έτσι σε τροχιά τετράδας, συνεχίζοντας την καταδίωξη του Ολυμπιακού και της Αρμάνι Μιλάνο.

ΤΑ HIGHLIGHTS

32η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Παρασκευή (25/3)

ΜΟΝΑΚΟ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ 78-68

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 80-94

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡ. - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 74-70

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 88-67

Πέμπτη (24/3)

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ 77-83

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 75-74

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναβλήθηκε)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ - ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Αναβλήθηκε)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Αναβλήθηκε)

31η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη (23/3)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ 68-72

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 77-62

ΜΟΝΑΚΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 92-72

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Αναβλήθηκε)

Τρίτη (22/3)

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 93-90

ΑΛΜΠΑ ΒΕΡ. - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 79-95

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. 80-67

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ 75-58

ΖΕΝΙΤ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Αναβλήθηκε)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μπαρτσελόνα 21-5
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 18-8
  3. Ολυμπιακός 18-9
  4. Αρμάνι Μιλάνο 17-8
  5. Αναντολού Εφές 14-11
  6. Μακάμπι Τελ Αβίβ 13-11
  7. Μονακό 13-13
  8. Μπάγερν Μονάχου 12-11
  9. Ερυθρός Αστέρας 11-14
  10. Μπασκόνια 11-16
  11. Άλμπα Βερολίνου 10-14
  12. Φενέρμπαχτσε 9-15
  13. Βιλερμπάν 8-18
  14. Παναθηναϊκός 7-17
  15. Ζαλγκίρις Κάουνας 7-19

*Οι τρεις ρωσικές ομάδες (βλ. ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς) αποβλήθηκαν οριστικά από τη φετινή διοργάνωση και τα αποτελέσματα τους δεν υπολογίζονται στη βαθμολογία.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Οριστικά εκτός από τη Euroleague οι ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς - Η νέα βαθμολογία