ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Σε δεινή θέση οι ρωσικές ομάδες - «Δύσκολα θα επιστρέψουν» τόνισε ο Μπερτομέου

Euroleague Ευρωλιγκα
Intime

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύσκολη μοιάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή η επιστροφή των ρωσικών ομάδων στη Euroleague.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη του υπογράμμισε ότι αν η κατάσταση παραμείνει ίδια στην Ουκρανία, τότε η ΤΣΣΚΑ, η Ζενίτ κι η Ούνικς Καζάν δεν θα αγωνιστούν στη διοργάνωση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, μίλησε στο MaxBet Radio και αναφέρθηκε στη συγκεκριμένο θέμα. Αναλυτικά όσα είπε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το πως έχει κυλήσει η σεζόν μέχρι τώρα. Δυστυχώς, είχαμε ξανά κάποια προβλήματα εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Για την επιστροφή των ρωσικών ομάδων στις διοργανώσεις: «Είναι νωρίς να πούμε κάτι για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Είναι πιθανό να ξεκαθαρίσει μετά το Final Four. Θα δούμε πως θα είναι οι συνθήκες τότε. Εάν παραμείνει η κατάσταση όπως είναι τώρα, το βλέπω πολύ δύσκολο να επιστρέψουν οι ρωσικές ομάδες. Τότε θα χρειαστεί να προτείνουμε κάποια πράγματα στις ομάδες».

Για το πως αξιολογεί το Eurocup και πόσες ομάδες θα προκριθούν στην EuroLeague τη νέα χρονιά: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη διοργάνωση. Έχει δείξει υψηλή ποιότητα, αλλά μία μόνο χρονιά δεν αρκεί για να αξιολογηθεί. Αυτή είναι η πρώτη χρονιά με το συγκεκριμένο φορμάτ. Ο κάτοχος θα παίξει σίγουρα στην Ευρωλίγκα. Θα έπαιζε και ο φιναλίστ, αλλά η Μονακό εξασφάλισε την παρουσία της στα playoffs και έτσι δεν γίνεται».

Διαβάστε επίσης:

Εuroleague: Έκλεισαν τα οκτώ εισιτήρια - Τα δεδομένα για τον αντίπαλο του Ολυμπιακού