ΜΠΑΣΚΕΤ

Πένθος στο NBA: Πέθανε στα 65 του ο Γουέιν Κούπερ

Γουέιν Κούπερ
Twitter: @nuggets

Στο πένθος βυθίστηκε το NBA, καθώς πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο παλαίμαχος σέντερ, Γουέιν Κούπερ.

Ο Κούπερ έπαιξε 14 σεζόν με πέντε ομάδες στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, έχοντας 7.777 πόντους σε 984 αγώνες, έχοντας μ.ο. 7.9 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 1.6 τάπες.

Συγκεκριμένα, φόρεσε τις φανέλες των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Γιούτα Τζαζ, Ντάλας Μάβερικς, Ντένβερ Νάγκετς και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Οι Νάγκετς σε μήνυμα τους στο twitter, ανέφεραν: «Με λύπη μάθαμε για τον θάνατο ενός σπουδαίου συμπαίκτη και ανθρώπου, του Γουέιν Κούπερ. Θα μας λείψει πολύ και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του αυτή τη στιγμή».

Ο Κούπερ επιλέχθηκε επιλέχθηκε στον δεύτερο γύρο από το Γκόλντεν Στέιτ το 1978 προερχόμενος από το Πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης, όπου ήταν ο παίκτης της χρονιάς το 1977/78.

Οι ομάδες του Κούπερ έφτασαν στα playoffs σε 10 από τις 14 σεζόν του, συμπεριλαμβανομένων δύο ταξιδιών στους τελικούς του ΝΒΑ με το Πόρτλαντ, το 1990 και το 1992. Μετά την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση έγινε μέλος στη διοίκηση των Σακραμέντο Κινγκς και υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος από το 1996 έως το 2013.

Διαβάστε επίσης:

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην κορυφαία πεντάδα των Ευρωπαίων στην ιστορία του ΝΒΑ

NBA - ΛεΜπρον Τζέιμς: «Να ξαναφτιάξουμε μία ομάδα που θα κερδίζει»