ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στα γαλανόλευκα της Εθνικής μαζί με τα αδέρφια του – «Νιώθω ευλογημένος»

Εθνική ομάδα Eurobasket 2022
Twitter: @Giannis_An34

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Greek Freak» δήλωσε ευλογημένος που βρίσκεται στην προετοιμασία της Εθνικής μαζί με τον Θανάση, τον Κώστα και τον Άλεξ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε άλλο ένα «γαλανόλευκο» ποστ κι είχε πολύ καλό λόγο.

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς ζει μοναδικές στιγμές, καθώς συμμετέχει στην προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μαζί με τα τρία αδέρφια του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέβασε στα social media μια φωτογραφία, όπου όλοι μαζί φορούν τη φανέλα της Εθνικής, με τον ίδιο να γράφει: «Νιώθω ευλογημένος που μπορώ να το κάνω αυτό μαζί σας».

Σε φουλ ρυθμούς η Ελλάδα για το Eurobasket 2022

Μετά την ένταξη των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, αλλά και του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο Δημήτρης Ιτούδης έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες, για να προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την Ελλάδα σε αυτό το νέο ξεκίνημα, όπου στόχος είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Eurobasket 2022.

Το τουρνουά Ακρόπολις αποτελεί παραδοσιακά την σημαντικότερο τεστ πριν από κάποια μεγάλη κι αυτό δεν αποτελεί ούτε τώρα εξαίρεση. Η ΕΟΚ γνωστοποίησε το πρόγραμμα του φετινού τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί 17-19 Αυγούστου, με τη συμμετοχή των Πολωνία, Γεωργία και Τουρκία. Αναλυτικά:

Τετάρτη 17 Αυγούστου

  • 18:00 Τουρκία - Γεωργία
  • 21:00 Ελλάδα - Πολωνία

Πέμπτη 18 Αυγούστου

  • 18:00 Πολωνία - Τουρκία
  • 21:00 Γεωργία - Ελλάδα

Παρασκευή 19 Αυγούστου

  • 18:00 Γεωργία - Πολωνία
  • 21:00 Ελλάδα - Τουρκία

Οι ώρες και το κανάλι με Σερβία και Βέλγιο

Πριν ταξιδέψει στο Μιλάνο για τη φάση των ομίλων του Eurobasket 2022, η Εθνική θα παίξει με τη Σερβία στη Stark Arena και με το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Το ματς στο Βελιγράδι θα διεξαχθεί την 25η Αυγούστου και θα ξεκινήσει στις 21:00, ενώ εκείνο στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθεί στις 28/8 και το τζάμπολ θα γίνει στις 20:00. Αμφότερα τα ματς θα μεταδοθούν από τα κανάλια Novasports, τα οποία έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα φτάσει στις 31 Αυγούστου στην Ιταλία, όπου θα κάνει πρεμιέρα κόντρα στην Κροατία στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα της Εθνικής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

9 Αυγούστου

Ελλάδα – Ισπανία

Φιλικό

11 Αυγούστου

Ισπανία – Ελλάδα

Φιλικό

17-19 Αυγούστου

Ελλάδα, Γεωργία, Πολωνία, Τουρκία

Τουρνουά Ακρόπολις

25 Αυγούστου

Σερβία – Ελλάδα

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

28 Αυγούστου

Ελλάδα – Βέλγιο

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

*Τα φιλικά με την Ισπανία, όπως και το τουρνουά Ακρόπολις θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ