ΜΠΑΣΚΕΤ

Απαράδεκτη «επίθεση» της Νιγηρίας στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Εθνική Ελλάδας

Απαράδεκτη «επίθεση» της Νιγηρίας στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Εθνική Ελλάδας

Με tweets η Εθνική Νιγηρίας ειρωνεύτηκε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη «γαλανόλευκη»

«Εκπροσωπώ και τις δύο πατρίδες μου, τη Νιγηρία και την Ελλάδα. Πολλά παιδιά σε όλη την Αφρική και όλη την Ευρώπη με έχουν ως πρότυπο», είχε πει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά το Game 6 των τελικών κόντρα στους Σανς το 2021.

Ο «Greek Freak» ποτέ δεν έκρυψε την καταγωγή του από τη χώρα της Αφρικής, ενώ έχει φωτογραφηθεί και με τη σημαία της χώρας, αλλά και με την εμφάνιση. Παρ’ όλα αυτά, μία φωτογραφία Αντετοκούνμπο με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, φαίνεται πως «πόνεσε» τη Νιγηρία.

Ο δύο φορές MVP του NBA, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, μία φωτογραφία με τα αδέρφια του, όπου φορούν τη νέα εμφάνιση της «γαλανόλευκης», γράφοντας στη λεζάντα: «Ευλογημένος που μπορούμε να το κάνουμε αυτό παρέα».

Αργότερα, στη Νιγηρία φάνηκε πως ήθελαν να πάρουν λίγο από τη δόξα της οικογένειας, μόνο που ξέχασαν όσα έχει πει και έχει κάνει ο Γιάννης για τη χώρα. Με αναρτήσεις στο Twitter, ειρωνεύτηκαν τα αδέλφια αλλά και την Εθνική μας, την οποία είχαν κερδίσει στο στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας το 2012. «Τυχαία βρήκαμε αυτά τα στιγμιότυπα. Η Νιγηρία νίκησε την Ελλάδα το 2012 στο Προολυμπιακό».

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί και συνέχισαν με νέο tweet: «Τέλος πάντων, από τη στιγμή που είσαι εκεί, τα πραγματικά παιδιά της Νιγηρίας επιστρέφουν στις 25 Αυγούστου με τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σιγουρέψου ότι θα μας παρακολουθήσεις».

Η «επίθεση» των Νιγηριανών συνεχίστηκε, με νέο ειρωνικό tweet, όπου έγραψε πως οι συμμετοχές της αφρικανικής χώρας σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2012 είναι τρεις, ενώ της Ελλάδας 0.

Οι αναρτήσεις τελείωσαν από τους Νιγηριανούς, λέγοντας πως το Twitter δημιουργήθηκε για διασκέδαση και πως πάντα θα αγαπούν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ότι έχει κάνει για το άθλημα.

Η «απάντηση» του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης δεν συνηθίζει να απαντάει σε προκλήσεις και αρνητικά σχόλια, παρά μόνο μέσα στο γήπεδο. Άλλωστε τα κατορθώματά του στο NBA με τους Μπακς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.

Τι έκανε λοιπόν ο «Greek Freak» μετά τις απαράδεκτες αναρτήσεις των Νιγηριανών; Ανέβασε μία νέα φωτογραφία με τα αδέρφια του από τη Media Day της «γαλανόλευκης» γράφοντας: «Στη Media Day με τα αδέρφια μου».