ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική ομάδα: Γιατί έχει διαφορετικά γραμμένο το επίθετό του ο Κώστας Αντετοκούνμπο;

Εθνική ομάδα: Γιατί έχει διαφορετικά γραμμένο το επίθετό του ο Κώστας Αντετοκούνμπο;
Intime / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εθνική ομάδα: Όχι δεν ήταν τυπογραφικό λάθος - Ο λόγος που ο Κώστας έχει διαφορετικά γραμμένο το «Αντετοκούνμπο» πίσω στη «γαλανόλευκη»

Η Εθνική Ελλάδας ήταν καταιγιστική απέναντι στην Ισπανία στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι ενόψει του Eurobasket 2022. Σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, η «γαλανόλευκη» επικράτησε 86-70 των «φούριας ρόχας», με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος μέτρησε 31 πόντους (7/10βολ., 9/10διπ., 2/3τρ.), 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε μόλις 20’33’’, κάνοντας ρεκόρ καριέρας με την Εθνική.

Στον χθεσινό (9/8) αγώνα, αρκετό χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, λόγω της απουσίας του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο 25χρονος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις παίζοντας ως «5άρι», σημειώνοντας 7 πόντους και συμμετέχοντας σε εντυπωσιακές φάσεις.

Αυτό που ίσως να παρατήρησαν λίγοι, είναι ο πως το επίθετο στην εμφάνιση του Κώστα, ήταν γραμμένο διαφορετικά (Adetokunbo) σε σχέση τη φανέλα του Γιάννη και του Θανάση (Antetokounmpo). Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά όπου είδαμε τον Κώστα να αγωνίζεται με τη «γαλανόλευκη» έχοντας το επίθετο Αντετοκούνμπο γραμμένο διαφορετικά.

Δεν πρόκειται για κάποιο τυπογραφικό λάθος της εταιρείας ένδυσης της Εθνικής μας ομάδας, αλλά για λάθος προ χρόνων. Έτσι είχε γραφτεί στο διαβατήριο του Κώστα το επίθετό του και γι’ αυτόν το λόγο όταν αγωνίζεται με τα χρώματα της Εθνικής, βλέπουμε πίσω στη φανέλα το «Adetokunbo».

Αυτό ισχύει μόνο στα παιχνίδια της Εθνικής, καθώς στο NBA αλλά και με τη φανέλα της Βιλερμπάν, η φανέλα του Κώστα έγραφε «Antetokounmpo», όπως αναγράφεται και στις φανέλες των αδελφών του.

Σχετικές ειδήσεις