ΜΠΑΣΚΕΤ

Κώστας Σλούκας στο Newsbomb.gr: «13 χρόνια χωρίς μετάλλιο είναι πολλά, στοίχημα να γίνουμε ομάδα»

Εθνική ομάδα Eurobasket 2022
«Αν δεν αντέχεις την πίεση, μένεις στο σπίτι σου», τόνισε ο Κώστας Σλούκας στο Newsbomb.gr
Twitter: @HellenicBF

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα δίνει τα τελευταία τεστ προετοιμασίας στο τουρνουά Ακρόπολις κι ο captain, Κώστας Σλούκας έστειλε, μέσω του Newsbomb.gr, το δικό του μήνυμα στους φίλους της «γαλανόλευκης», οι οποίοι αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στο ΟΑΚΑ. 

Η προετοιμασία της Εθνικής οδεύει προς το τέλος της κι οι επίσημες υποχρεώσεις, προεξέχοντος του Eurobasket 2022 έρχονται!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δίνει αυτό το τριήμερο τα τελευταία φιλικά ματς στο πλαίσιο του τουρνουά «Ακρόπολις», το οποίο όπως συμβαίνει συνήθως αποτελεί την πρόβα τζενεράλε πριν τα… σημαντικά!

Ο Δημήτρης Ιτούδης έκοψε την Τρίτη (16/8) τους Δημήτρη Μωραΐτη και Γιάννη Κουζέλογλου κι ως εκ τούτου θα έχει στη διάθεση του για τις αναμετρήσεις του ΟΑΚΑ, 16 πάικτες. Αυτοί είναι οι: Καλάθης, Παπανικολάου, Σλούκας, Γιάννης, Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης, Παπαπέτρου, Λαρεντζάκης, Αγραβάνης, Κασελάκης, Μποχωρίδης, Ντόρσεϊ, Λούντζης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γόντικας.

«Αν δεν αντέχεις την πίεση, μένεις στο σπίτι σου»

Ο εκ των αρχηγών της Εθνικής, Κώστας Σλούκας έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο, μιλώντας στο Newsbomb.gr. Επίσης, ο γκαρντ του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα 13 χρόνια χωρίς μετάλλιο και στην πίεση που δημιουργούν οι μεγάλες προσδοκίες που έχει δημιουργήσει η «γαλανόλευκη» το φετινό καλοκαίρι. Τέλος, υπογράμμισε ότι το μεγάλο στοίχημα είναι «να γίνουμε ομάδα».

Ο Σλούκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έχω συνηθίσει να ζω με την πίεση και θέλω κάτι πάρα πολύ καλό με την Εθνική γιατί λείπει από το παλμαρέ μου! Επίσης, 13 χρόνια χωρίς μετάλλιο είναι πάρα πολλά. Κοιτώντας ρεαλιστικά την κατάσταση υπάρχει πάρα πολύ καλό υλικό, το θέμα είναι το μείγμα που θα δημιουργηθεί για να φτάσεις στον στόχο σου. Το στοίχημα του προπονητή είναι να γίνουμε ομάδα. Γιατί οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που παίρνουν τίτλους, ενώ οι ταλαντούχες συνήθως δεν τα καταφέρνουν...».

Κώστας Σλούκας
«Θέλω κάτι πάρα πολύ καλό με την Εθνική γιατί λείπει από το παλμαρέ μου!»Twitter: @HellenicBF

Όσο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τις προσδοκίες που δημιουργεί η παρουσία του στην ομάδα, ανέφερε: «Η παρουσία του Γιάννη, προφανώς, δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, όσον αφορά στο θέαμα, τα καρφώματα κι όλα αυτά. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι το αποτελεσματικό μπάσκετ. Προσωπικά θα προτιμούσα ένα αποτελεσματικό μπάσκετ με κακό αγωνιστικό πρόσωπο, να περάσω στην επόμενη φάση και να πάρω μετάλλιο, παρά ένα θεαματικό μπάσκετ και τελικά να αποτύχω. Είναι η ισορροπία που πρέπει να βρούμε μαζί με τον προπονητή για να τα καταφέρουμε φέτος».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι: «Όλοι στην ομάδα έχουν μάθει να ζουν με την πίεση στις ομάδες τους, γι’ αυτό βρίσκονται και στο υψηλότερο επίπεδο. Η πίεση φέρνει και αποτέλεσμα. Αν δεν μπορείς να αντέξεις την πίεση καλύτερα να μείνεις στο σπίτι σου!».

TO MHNYMA ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΛΟΥΚΑ

Οι μεταδόσεις του τουρνουά Ακρόπολις

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει απόψε (17/8) την Πολωνία, την Πέμπτη (18/8) θα παίξει με την Γεωργία και την Παρασκευή (19/8) με την Τουρκία. Η ΕΡΤ θα καλύψει τηλεοπτικά τους τρεις αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, αλλά και τα υπόλοιπα ματς του τουρνουά Ακρόπολις.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

  • 18:00 Τουρκία-Γεωργία ERTSPORTS 1
  • 21:00 Ελλάδα-Πολωνία ΕΡΤ1

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

  • 18:00 Πολωνία-Τουρκία ΕΡΤ3
  • 21:00 Γεωργία-Ελλάδα ΕΡΤ1

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022

  • 18:00 Γεωργία-Πολωνία ΕΡΤ3
  • 21:00 Ελλάδα-Τουρκία ΕΡΤ 1

Σχετικές ειδήσεις