ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Greek Freak» είναι ο παίκτης με τον οποίο «θα ξεκινούσες την ομάδα σου»

Γιαννης Αντετοκούνμπο Giannis Antetokounmpo
AP Photo/Morry Gash

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο «Greek Freak» είναι ο παίκτες από τον οποίο θέλουν οι περισσότεροι GM να ξεκινήσουν την ομάδα τους.

Στην καθιερωμένη ετήσια ψηφοφορία, οι General Managers των 30 ομάδων του ΝΒΑ κλήθηκαν, μεταξύ άλλων, να απαντήσουν στην ερώτηση «με ποιον παίκτη θα ξεκινούσες την ομάδα σου».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έλαβε το 55% των ψήφων, με τον Λούκα Ντόντσιτς να λαμβάνει το 45%. Επίσης, αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός (48%), κορυφαίος μη-Αμερικανός παίκτης (57%) και πιο «πολύπλευρος» αμυντικός (41%).

Ο Ντόντσιτς αναδείχθηκε πρώτος στην κούρσα για τον πολυτιμότερο παίκτης της κανονικής περιόδου. Ο Σλοβένος «σταρ» των Μάβερικς έλαβε το 48% των ψήφων, με τον Αντετοκούνμπο να ακολουθεί με 34%, ενώ ψήφους έλαβαν κι οι Τζοέλ Εμπίντ (14%) και Στεφ Κάρι (3%). Ο ηγέτης των πρωταθλητών Ουόριορς είναι με 52% ο παίκτης που αναγκάζει τους προπονητές να κάνουν τις περισσότερες προσαρμογές όταν τον αντιμετωπίζουν.

Φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου με 43% είναι οι Μιλγουόκι Μπακς, ενώ οι κάτοχοι του τίτλου, Ουόριορς έχουν 25%. Ακολουθούν οι Κλίπερς (21%) κι οι Σέλτικς (11%).

Οι κορυφαίοι ανά θέση

  • Πλέι μέικερ: Στεφ Κάρι (72%)
  • Σούτινγκ γκαρντ: Ντέβιν Μπούκερ (45%)
  • Σμολ φόργουορντ: Κέβιν Ντουράντ (45%)
  • Πάουερ φόργουορντ: Γιάννης Αντετοκούνμπο (86%)
  • Σέντερ: Νίκολα Γιόκιτς (79%)

Σχετικές ειδήσεις