ΜΠΑΣΚΕΤ

Basket League: Τζάμπολ στα playoffs και στο βάθος… Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Basket League
Intime News

Basket League: Τα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος ξεκινούν την Πέμπτη (20/4), με πιθανότερο προορισμό τους τελικούς Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέλαβαν την πρώτη θέση στη regular season, ενώ τερμάτισαν πρώτοι και στην κανονική διάρκεια της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, κάτι που θα συμβεί για 15η φορά, ενώ θα είναι η δεύτερη σεζόν που ολοκληρώνει τη regular season. Η προηγούμενη ήταν τη σεζόν 2010/11 (26-0) με προπονητή τον αείμνηστο, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Όπως είναι φυσικό, η ομάδα του Πειραιά είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να εξαντλήσει τις πιθανότητες του, σχεδιάζοντας παράλληλα την ερχόμενη σεζόν.

Στη «σκιά» των αντιδράσεων για την ελληνοποίηση του Τόμας Ουόκαπ, οι Πρωταθλητές Ελλάδας ανοίγουν την αυλαία των playoffs, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστούν με τη Φενέρμπαχτσε για τη δεύτερη φάση της Euroleague.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα θα υποδεχθούν τον Άρη, οι οποίοι μπαίνουν για πρώτη φορά ως όγδοοι στα playoffs. Ο Έλληνας τεχνικός «έκοψε» τον Αϊζέια Κάνααν από το ελληνικό ρόστερ.

Όσον αφορά στον Παναθηναϊκός ρίχνεται στη μάχη το Σάββατο (22/4), υποδεχόμενος στο ΟΑΚΑ τον Κολοσσό Ρόδου. Ο Χρήστος Σερέλης άφησε εκτός τον Νέιτ Ουόλτερς.

Το Σάββατο (22/4) θα γίνει το δεύτερο ματς της σειράς του Ολυμπιακού με τον Άρη, ενώ την Κυριακή (23/4) θα διεξαχθούν τα πρώτα ματς των άλλων δύο αγώνων της προημιτελικής φάσης. Ο λόγος για τα ΠΑΟΚ – Προμηθέας και Περιστέρι – ΑΕΚ.

Τα playoffs της Basket League

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγώνων

Πέμπτη 20 Απριλίου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ / ΚΑΝΑΛΙ

ΣΕΦ

Ολυμπιακός-Άρης

19:15 / ΕΡΤ3

Σάββατο 22 Απριλίου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ / ΚΑΝΑΛΙ

Αλεξάνδρειο

Άρης-Ολυμπιακός

16:00 / ΕΡΤ3

ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρ.

19:15 / ΕΡΤ3

Κυριακή 23 Απριλίου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ / ΚΑΝΑΛΙ

ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Προμηθέας Π.

15:45 / ΕΡΤ3

«Ανδρέας Παπανδρέου»

Περιστέρι-ΑΕΚ

19:15 / ΕΡΤ3

Τετάρτη 26 Απριλίου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ / ΚΑΝΑΛΙ

Καλλιθέας Ρόδου

Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός

15:45 / ΕΡΤ3

«Δ. Τόφαλος»

Προμηθέας Π.-ΠΑΟΚ

*

Πέμπτη 27/4

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ / ΚΑΝΑΛΙ

ΟΚΑΛ

ΑΕΚ-Περιστέρι

19:15 / ΕΡΤ3

*Η ώρα του Προμηθέας – ΠΑΟΚ θα οριστεί τις επόμενες ημέρες.

Σχετικές ειδήσεις