ΜΠΑΣΚΕΤ

Αντιδράσεις για την «ελληνοποίηση» του Ουόκαπ - «Η ταφόπλακα του ελληνικού μπάσκετ»

Αντιδράσεις για την «ελληνοποίηση» του Ουόκαπ - «Η ταφόπλακα του ελληνικού μπάσκετ»
Intime

Ο ΠΣΑΚ έβγαλε ανακοίνωση κατά της έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου στον Τόμας Ουόκαπ, αποκαλύπτοντας πως δεν ρωτήθηκε από την ΕΟΚ, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θεωρεί τη συγκεκριμένη κίνηση ταφόπλακα για το ελληνικό μπάσκετ. 

Ο Τόμας Ουόκαπ πολιτογραφήθηκε Έλληνας με προεδρικό διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε και στο ΦΕΚ. Μια κίνηση που κατά κύριο λόγο δίνει στον Ολυμπιακό το δικαίωμα να έχει στο ρόστερ του από τη νέα σεζόν 8 ξένους!

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμός των Ελλήνων καλαθοσφαιριστών πήρε θέση για το ζήτημα εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ αναφέρει:

«Μας ρωτήσατε;

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών - τριών, διαφωνεί κάθετα με την ελληνοποίηση του Τόμας Ουόκαπ.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε, πως δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον παίκτη ή την ομάδα του, ίσα - ίσα οι σχέσεις μας είναι αγαστές, όπως με όλους τους συλλόγους.

Είμαστε αντίθετοι ΜΟΝΟΝ με την απόφαση και προτείνουμε ο καλαθοσφαιριστής να συνεχίζει να αγωνίζεται ως Αμερικανός στη Basket League.

Η περίοδος με τις απεργίες έχει ήδη ξεπεραστεί, άλλωστε, ουδείς συγκινείται».

Η ταφόπλακα του Μαυροκεφαλίδη

Ταυτόχρονα, ο -άλλοτε διεθνής- Έλληνας μπασκετμπολίστας, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης εξέφρασε με ακόμα πιο δεικτικό τρόπο την αντίθεσή του στην ελληνοποίηση του Ουόκαπ.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος άσος που έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ μεταξύ άλλων ομάδων, έκανε μία δημοσίευση στο Instagram, γράφοντας: «Μπράβο στην ανάπτυξη του ελληνικού στοιχείου».

Μάλιστα, συνόδευσε αυτά τα λόγια με μπάλες μπάσκετ, την ελληνική σημαία και μία ταφόπλακα!