ΜΠΑΣΚΕΤ

Σέρχιο Γιουλ: Έβαλε φωτιά στο Ρεάλ-Παρτιζάν και ΔΕΝ αποβλήθηκε - «Συγγνώμη, αναλαμβάνω την ευθύνη»

Σέρχιο Γιουλ: Έβαλε φωτιά στο Ρεάλ-Παρτιζάν και ΔΕΝ αποβλήθηκε - «Συγγνώμη, αναλαμβάνω την ευθύνη»
Intime

Ο Σέρχιο Γιουλ απολογήθηκε για την κίνηση που μετέτρεψε σε ρινγκ το παρκέ στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Παρτιζάν για τη Euroleague, ωστόσο κανείς δεν πρόσεξε πως ήταν ο μόνος παίκτης των γηπεδούχων που δεν αποβλήθηκε.

Οι εικόνες από το άγριο ξύλο στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Παρτιζάν για τη Euroleague κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Οι παίκτες των δύο ομάδων βρέθηκαν ξαφνικά να παλεύουν μέσα στο παρκέ, με τον Γκέρσον Γιαμπουσέλε να ξεφεύγει και με μια κίνηση πάλης, τραυμάτισε τον Ντάντε Έξουμ.

Τα τρομερά επεισόδια ξεκίνησαν από το γεγονός ότι ο Σέρχιο Γιουλ έχασε τη ψυχραιμία για τη νέα ήττα της Ρεάλ (80-95, 1:40 πριν από το τέλος) και έκανε σκληρό αντιαθλητικό φάουλ επίτηδες στον Κέβιν Πάντερ. Και ακολούθησε ο χαμός που όλοι έχετε δει πλέον...

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει πολλοί και μεταφέρθηκε λανθασμένα από σύσσωμο τον τύπο είναι ποιοι παίκτες εν τέλει αποβλήθηκαν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Το επίσημο στατιστικό από τη Euroleague και όσα αναφέρει το play by play στην επίσημη ιστοσελίδα της είναι άκρως αποκαλυπτικό.

Κι αυτό γιατί έχουν αποβληθεί συνολικά από την αναμέτρηση οι 22 από τους 24 μπασκετμπολίστες, με έναν από κάθε ομάδα να τη γλιτώνει. Γι' αυτό και ο αγώνας διεκόπη, μιας και χρειάζονται τουλάχιστον 2 από κάθε ομάδα για να συνεχιστεί. Ωστόσο, έχει γίνει μια παρανόηση. Ο παίκτης της Ρεάλ που δεν αποβλήθηκε δεν είναι ο Βενσάν Πουαριέ. Ο Γάλλος είχε ήδη αποβληθεί με 5 φάουλ, μπήκε στο παρκέ για να χωρίσει και θα είχε τιμωρηθεί όπως οι υπόλοιποι, αν δεν είχε ήδη... αποβληθεί.

Αυτός που σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague δεν αποβλήθηκε είναι ο άνθρωπος που έριξε τη σπίθα και πήρε φωτιά το ματς. Ο Σέρχιο Γιουλ! Ο Ισπανός χρεώθηκε με αντιαθλητικό, αλλά στη συνέχεια δεν συμμετέχει ενεργά στα επεισόδια, ούτε βαράει κάποιον. Οπότε, όπως και ο Ζακ ΛεΝτέι της Παρτιζάν, που ήταν ήδη στο παρκέ όταν άρχισε ο καυγάς και δεν χτύπησε κανέναν, δεν αποβλήθηκε.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως ο Γιουλ θα γλιτώσει τη τιμωρία. Ενδέχεται να δεχθεί ποινή κάποιων αγωνιστικών, λόγω της σοβαρότητας των επεισοδίων που προκλήθηκαν από την ενέργειά του.

Μάλιστα, ο άσος της Ρεάλ απολογήθηκε για την ενέργειά του με μήνυμα στα social media. «Αυτό που έγινε χθες το βράδυ, δεν θα έπρεπε να συμβεί ποτέ σε γήπεδο μπάσκετ. Αναλαμβάνω την ευθύνη για το σκληρό φάουλ που οδήγησε σε αυτή την καταστροφική εικόνα. Συγγνώμη από όλους τους φίλους του μπάσκετ», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Απολογήθηκε ο Γιαμπουσέλε για την εγκληματική λαβή στον Έξουμ - Βαριά η τιμωρία του