ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκος: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων για την επίθεση στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκος: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων για την επίθεση στο ΣΕΦ
© Βαγγέλης Στόλης

Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τον Ολυμπιακό, για την επίθεση που δέχθηκε η αποστολή του Παναθηναϊκού κατά την άφιξή της στο ΣΕΦ, στο Game 1 των τελικών της Basket League. Πότε θα εκτίσουν οι Πειραιώτες 

Τη γλίτωσε ο Ολυμπιακός με τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών μετά τα αίσχη -που δυσφημίζουν το άθλημα- πριν από το τζάμπολ του πρώτου τελικού της Basket League.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού κατά την άφιξή της στο ΣΕΦ και κατευθυνόμενη προς τα αποδυτήρια από το πούλμαν δέχθηκε επίθεση από οπαδούς των Πειραιωτών με μολότοφ, κροτίδες ευθείας βολής και πέτρες.

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ, λοιπόν, παρά τη σοβαρότητα της επίθεσης, επέβαλε ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής στον Ολυμπιακό, ενώ επιβλήθηκε και πρόστιμο 4.500 ευρώ για υβριστικά συνθήματα και ρίψεις αντικειμένων.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν προλάβουν να εκτίσουν την ποινή στον τρίτο τελικό της Κυριακής (11/6, 21:15), οπότε θα παίξουν χωρίς κόσμο στον πέμπτο τελικό (αν χρειαστεί) ή αλλιώς στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της νέας σεζόν.

Όπως προκύπτει από τον Ολυμπιακό, η ΚΑΕ θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για τη μείωση της ποινής.

Αναλυτικά η απόφαση:

1) Επιβάλλεται στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: α) για επεισόδια δυσφημιστικά για το άθλημα στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων, ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας από αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου και χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ,

β) για απαγορευμένη χρήση πανό χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ) και γ) παράπτωμα που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (άναμμα πυρσών), χρηματικό πρόστιμο χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) που διεξήχθη στις 4-6-2023.

2) Απαλλάσσεται η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ της κατηγορίας περί εκτεταμένων υβριστικών συνθημάτων σε βάρος φυσικών προσώπων, για τον ως άνω αγώνα.