ΜΠΑΣΚΕΤ

Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι - Εξίσωσαν το γιαούρτι με τις μολότοφ!

Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Παναθηναϊκό για το ντέρμπι - Εξίσωσαν το γιαούρτι με τις μολότοφ!

Ποινή-σκάνδαλο από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ στον Παναθηναϊκό για όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Game 2 των τελικών, σε συνδυασμό με αυτή που είχαν δεχθεί οι «ερυθρόλευκοι» για την επίθεση στην «πράσινη» αποστολή με μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες.

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, την οποία θα εκτίσει από την επόμενη σεζόν, για όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ κατά τον δεύτερο τελικό της Basket League.

Θυμίζουμε πως οι «πράσινοι» είχαν ήδη καταδικάσει τη συμπεριφορά των οπαδών τους, να ρίξουν κρεμώδη τροφή (γιαούρτι) και νερό προς τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Προκαλεί εντύπωση, ωστόσο, πως αυτή η τιμωρία είναι ουσιαστικά ίδια με αυτή που είχε δεχθεί ο Ολυμπιακός (επίσης μια αγωνιστική) για την επίθεση οπαδών του στην αποστολή του Τριφυλλιού με μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες, για την οποία δεν είχε πάρει θέση η πειραιώτικη ΚΑΕ.

Εξισώνονται δηλαδή οι δύο περιπτώσεις...

Αναλυτικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή:

Επιβάλλεται στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): 1 α) για δυσφημιστικά επεισόδια μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο ποινή αποκλεισμού μίας αγωνιστικής ημέρας από αγώνες πρωταθλήματος ή κυπέλλου και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ και β) για παραπτώματα που δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας (προπηλακισμός προπονητή, χρήση λέιζερ), χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ευρώ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που διεξήχθη στις 8-6-2023.

2) Απαλλάσσεται η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) των λοιπών κατηγοριών για τον ως άνω αγώνα