ΜΠΑΣΚΕΤ

Η διαφορά δύο «κόσμων» - Στο NBA και φέτος οι κορυφαίοι παίκτες της Ευρώπης

Η διαφορά δύο «κόσμων» - Στο NBA και φέτος οι κορυφαίοι παίκτες της Ευρώπης
Intime

Μετά την επιλογή του Βίκτορ Γουεμπανιάμα στο Νο1 του NBA Draft, δύο ακόμα από τους καλύτερους παίκτες της Euroleague, ο Βασίλιε Μίτσιτς και ο Σάσα Βεζένκοφ έκαναν το ταξίδι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Έντι Ταβάρες.

Για ένα ακόμα καλοκαίρι αναδεικνύεται ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο. Τη μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με την κορυφαία λίγκα του πλανήτη, το NBA και την ευκολία με την οποία «αρπάζει» τους καλύτερους παίκτες της EuroLeague και γενικότερα της Ευρώπης.

Το Σάββατο (1/7) ήρθε με απόλυτο τρόπο η επιβεβαίωση με δύο τρανταχτές μετακινήσεις.

Η μία με ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς ο Σάσα Βεζένκοφ συμφώνησε στην πρόταση των Κινγκς και αποχωρεί από τον Ολυμπιακό για να γίνει κάτοικος του Σακραμέντο για τα επόμενα τρία χρόνια, εισπράττοντας συνολικά 20 εκατομμύρια δολάρια!

Οι Πειραιώτες, από την πλευρά τους, θα εισπράξουν 1.500.000 δολάρια για το buyout του Βούλγαρου φόργουορντ, ωστόσο αυτά τα χρήματα δεν είναι ικανά να αντικαταστήσουν το κενό του MVP της Euroleague, τη χρονιά που μας πέρασε.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Βεζένκοφ είχε 17,6 πόντους, 6,8 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 21,5 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Παράλληλα, και ο κορυφαίος γκαρντ των τελευταίων ετών στην Euroleague θα συνεχίσει την καριέρα του στο NBA. Ο Βασίλιε Μίτσιτς βρήκε το συμβόλαιο και τον ρόλο που επιθυμούσε στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και αποχωρεί από την Αναντολού Εφές μετά από 5 χρόνια.

Ο Σέρβος αστέρας θα εισπράξει 23,5 εκατομμύρια δολάρια συνολικά για τα επόμενα τρία έτη!

Νούμερα που δεν μπορούν να πλησιάσουν οι ομάδες της Ευρώπης, με αποτέλεσμα το μπάσκετ στη γηραιά ήπειρο, απλά να προετοιμάζει τους καλύτερους παίκτες για το επόμενο βήμα.

Χαρακτηριστική και η περίπτωση του Βίκτορ Γουεμπανιάμα, του 19χρονου Γάλλου που αποτελεί το νέο φαινόμενο του παγκόσμιου μπάσκετ και πριν προλάβουμε καλά-καλά να τον δούμε στα ευρωπαϊκά γήπεδοα, μετακομίζει από την Μετροπολιτάν στους Σαν Αντόνιο Σπερς, ως το Νο1 του NBA Draft.

Παράλληλα, οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς έχουν δείξει ενδιαφέρον για την περίπτωση του Έντι Ταβάρες και δεν αποκλείεται να κάνουν κίνηση για να τον αποκτήσουν.

Αυτά τα παραδείγματα είναι η απόδειξη ότι κάτι πάει λάθος και θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να διορθωθεί πριν μετατραπεί ολοκληρωτικά το ευρωπαϊκό μπάσκετ στον προθάλαμο του NBA.

Διαβάστε επίσης:

NBA: Στους Θάντερ ο Μίτσιτς, ζήτησε ανταλλαγή ο Λίλαρντ

Θρήνος στη Formula: Σκοτώθηκε 18χρονος Ολλανδός οδηγός σε τραγικό δυστύχημα στην πίστα του Σπα

Euroleague: Ώρες αγωνίας για Έξουμ - Σε κρίσιμη κατάσταση ο πατέρας του

Ολυμπιακός: Έκπληξη με Σλούκα - Στην… κούρσα η Παρτιζάν με πρόταση στον παίκτη