ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιστορική απόφαση FIBA και Euroleague: «Εθνικές και σύλλογοι δεν θα παίξουν ξανά την ίδια ημέρα»

Ιστορική απόφαση FIBA και Euroleague: «Εθνικές και σύλλογοι δεν θα παίξουν ξανά την ίδια ημέρα»

FIBA και Euroleague με κοινή ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν ότι δεν θα υπάρξουν ξανά αγώνες εθνικών ομάδων και συλλόγων την ίδια ημέρα.

Ήταν μια πολύ δυσάρεστη εικόνα που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια κι ευτυχώς, όπως όλα δείχνουν, δεν θα την δούμε ξανά.

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, δεν θα ορίζονται, πλέον, αγώνες της Euroleague, τις ημέρες που θα υπάρχουν αναμετρήσεις των εθνικών ομάδων για τα «παράθυρα» των προκριματικών της FIBA.

Είναι μια ιστορική απόφαση που δείχνει ότι επιτέλους οι δύο πλευρές βρήκαν σημείο επαφής και συζητούν με βασικό γνώμονα το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Δεν παύει, βέβαια, να είναι μόνο ένα (σημαντικό) βήμα και θα πρέπει να συνεχιστεί η καλή διάθεση για να μπει μια και καλή τέλος στον «πόλεμο» που μαινόταν τα προηγούμενα χρόνια στο άθλημα.

Η κοινή ανακοίνωση FIBA - Euroleague:

«FIBA και EuroLeague συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023-2024 να μην υπάρξουν στο καλεντάρι παιχνίδια Εθνικών ομάδων και παιχνίδια EuroLeague στις ίδιες ημερομηνίες. Επίσης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν να συζητάνε για τους επόμενους δώδεκα μήνες, έτσι ώστε να βρεθούν αποδεκτές λύσεις και από τις δύο πλευρές για το καλό του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ. Δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια σε αυτό το στάδιο».

Σχετικές ειδήσεις