ΜΠΑΣΚΕΤ

Μουντομπάσκετ 2023: Πλήγμα με Μήτογλου πριν την πρεμιέρα - Νοκ άουτ από τη διοργάνωση

Μουντομπάσκετ 2023: Πλήγμα με Μήτογλου πριν την πρεμιέρα - Νοκ άουτ από τη διοργάνωση
Eurokinissi

Μουντομπάσκετ 2023: Σημαντικό πρόβλημα προέκυψε με τον Ντίνο Μήτογλου στην Εθνική Ελλάδας, καθώς ο άσος του Παναθηναϊκού τέθηκε εκτός διοργάνωσης λόγω τραυματισμού.

Ένα ακόμα «χτύπημα» δέχθηκε η Εθνική Ελλάδας, λίγες ώρες πριν την πρεμιέρα της στο Μουντομπάσκετ 2023, που διεξάγεται στην Ασία, καθώς ο Ντίνος Μήτογλου τέθηκε εκτός «μάχης» για το «συγκρότημα» του Δημήτρη Ιτούδη, μια και υπέστη ρωγμώδες κάταγμα βάσης μικρού δακτύλου στο αριστερό του χέρι.

Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ τραυματίστηκε σε μία ανύποπτη φάση της προπόνησης και δυστυχώς τα νέα δεν ήταν καλά μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Αυτό σημαίνει πως ο 27χρονος άσος, που ήταν από τους κορυφαίους στα φιλικά προετοιμασίας για την «επίσημη αγαπημένη», τέθηκε νοκ άουτ από το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ, προκαλώντας ένα τεράστιο κενό στην ομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Ντίνος Μήτογλου δεν μπορεί να αντικατασταθεί και η «γαλανόλευκη» θα συνεχίσει με έντεκα παίκτες στη διοργάνωση και το κενό του θα πρέπει να καλυφθεί εκ των έσω. Οι πρώτες σκέψεις αφορούν στην χρησιμοποίηση των Θανάση Αντετοκούνμπο, Ιωάννη Παπαπέτρου και Κώστα Παπανικολάου στη θέση «4», ενώ πλέον ο Χατζηδάκης θα αποτελεί την πρώτη αλλαγή του Παπαγιάννη στη θέση του σέντερ.

Η απουσία του 27χρονου διεθνή άσου έρχεται να προστεθεί σ’ αυτές των Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ εκτός είναι και οι Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Τάιλερ Ντόρσεϊ και Δημήτρης Αγραβάνης, με αποτέλεσμα ο αριθμός των απόντων για την Εθνική Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ να ανέρχεται στους επτά.

Σχετικές ειδήσεις