ΜΠΑΣΚΕΤ

Μουντομπάσκετ 2023: Η πιο μεγάλη ώρα – Σερβία και Γερμανία για την κορυφή του πλανήτη

Μουντομπάσκετ 2023: Η πιο μεγάλη ώρα – Σερβία και Γερμανία για την κορυφή του πλανήτη

Μουντομπάσκετ: Τελευταία μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ, Σερβία και Γερμανία στην ευρωπαϊκή «μάχη» για την κορυφαία ομάδα του πλανήτη – Νωρίτερα ΗΠΑ και Καναδάς θα αγωνιστούν για το μετάλλιο – Η ώρα και τα κανάλια των αγώνων.

H 17η μέρα του Μουντομπάσκετ 2023, είναι και η τελευταία. Το σπουδαίο τουρνουά φτάνει στο τέλος του, με την κορύφωση να είναι το λιγότερο γεμάτη ενθουσιασμό για κάθε φίλαθλο. Μικρός και μεγάλος τελικός καθορίζουν την κατάταξη με αποκορύφωμα φυσικά, την καλύτερη ομάδα του πλανήτη. Εκεί όπου Σερβία και Γερμανία μετέτρεψαν σε ευρωπαϊκή υπόθεση την κορυφή.

Στον… τελικό της παρηγοριάς, ΗΠΑ και Καναδάς θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο. Κάτι που για τους Καναδούς θα είναι η κορυφαία στιγμή της ιστορίας τους, ενώ για τους Αμερικανούς αποτελεί αποτυχία. Ο αποκλεισμός και των δύο από το ματς διεκδίκησης του τίτλου, αυτόματα μετέτρεψε την πορεία τους σε αποτυχημένη.

Οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στην «Mall Of Asia» στην Μανίλα. Ολοκληρώνοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ. Γύρω στις 17:30 αναμένεται να γνωρίζουμε ποια ομάδα πήρε το χάλκινο μετάλλιο, ποια έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό και φυσικά ποια είναι η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Η Σερβία ή η Γερμανία.

Οι Γερμανοί έφτασαν στον μεγάλο τελικό έχοντας το απόλυτο με 7 νίκες σε ισάριθμα ματς. Στα 4 εξ αυτών μάλιστα, έβαλαν 100 πόντους και πάνω. Η πορεία τους μέχρι το ματς-τίτλου:

Γερμανία-Ιαπωνία 81-63

Αυστραλία-Γερμανία 82-85

Γερμανία-Φιλανδία 101-75

Δεύτερη φάση ομίλων:

Γερμανία-Γεωργία 100-73

Γερμανία-Σλοβενία 100-71

Προημιτελικά:

Γερμανία-Λετονία 81-79

Ημιτελικά:

ΗΠΑ-Γερμανία 111-113

Για τους Σέρβους τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, γιατί έχασαν την αναμέτρηση με την Ιταλία στη δεύτερη φάση των ομίλων κι έτσι είναι σα να έδωσαν ένα επιπλέον ματς «νοκ άουτ». Γιατί αν δε νικούσαν τη Δομινικανή Δημοκρατία, θα έμεναν εκτός συνέχειας στη διεκδίκηση μεταλλίων και φυσικά της κορυφής. Ο «δρόμος» της Σερβίας μέχρι τον τελικό:

Σερβία-Κίνα 105-63

Πουέρτο Ρίκο-Σερβία 77-94

Νότιο Σουδάν-Σερβία 83-115

Δεύτερη φάση ομίλων:

Σερβία-Ιταλία 76-78

Δομινικανή Δημοκρατία-Σερβία 79-112

Προημιτελικά:

Λιθουανία-Σερβία 68-87

Ημιτελικά:

Σερβία-Καναδάς 95-86

Ο μικρός τελικός ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αρχίζει στις 11:30. Εκεί θα κριθεί το χάλκινο μετάλλιο και το ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1 και το Novasports Start. Στις 15:40 είναι προγραμματισμένο το τζάμπολ του μεγάλου τελικού, με τον αγώνα Γερμανία-Σερβία να μεταδίδεται επίσης από ΕΡΤ1 και Novasports Start.