ΜΠΑΣΚΕΤ

Μουντομπάσκετ 2023: Η Λετονία την 5η θέση, «ισοπέδωσε» τη Λιθουανία

Μουντομπάσκετ 2023: Η Λετονία την 5η θέση, «ισοπέδωσε» τη Λιθουανία

Μουντομπάσκετ: Με εμφατική νίκη στο ντέρμπι της Βαλτικής, η Λετονία κατέκτησε την 5η θέση στη διοργάνωση, μετά το 98-63 επί των Λιθουανών – Ρεκόρ στις ασίστ ο Ζάγκαρς.  

Η 5η θέση για πολλές ομάδες δε λέει και πολλά. Για τους Λετονούς, όμως, αποδείχθηκε σημαντική υπόθεση. Γι’ αυτό και στο ντέρμπι της Βαλτικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, συνέτριψε τη Λιθουανία με 98-63 κατακτώντας την 5η θέση στο τουρνουά.

Κορυφαίους για τους νικητές ήταν ο Άρτουρς Κούρουτς του Προμηθέα. Με τον τρόπο αυτό οι Λετονοί ολοκλήρωσαν ένα ονειρικό γι’ αυτούς Μουντομπάσκετ, στο οποίο θα ήταν άδικο να μην τους δοθεί ο τίτλος της ομάδας-έκπληξη. Για τη Λιθουανία απ’ την άλλη, μετά τη νίκη επί των ΗΠΑ ήρθε η… κατάρρευση ουσιαστικά, με αποτέλεσμα να αρκεστούν στην 6η θέση.

O Κούρουτς με 20 πόντους ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών, ενώ τον ακολούθησε ο Σμιτς με 17. Ο Ζάγκαρς τελείωσε το ματς με 4 πόντους, αλλά μοίρασε 17 ασίστ! Αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στη διοργάνωση, καθώς μέχρι φέτος οι 15 τελικές πάσες ήταν οι περισσότερες σε αναμέτρηση Μουντομπάσκετ.

Για τους ηττημένους Λιθουανούς, 16 πόντους πέτυχε ο Γιοκουμπάιτις, 15 ο Βαλαντσιούνας και 13 ο Ντίμσα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-20, 49-38, 77-47, 98-63