ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελλάδα διεκδικεί ένα από τα Προολυμπιακά τουρνουά του 2024

Εθνική Ελλάδας
Intime News

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ΕΟΚ κατέθεσε επίσημα αίτημα, ώστε να αναλάβει τη διεξαγωγή ενός από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά του 2024.

Η ελληνική ομοσπονδία θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες της Εθνικής να δώσει το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού του Παρισιού.

Στο πλαίσιο αυτό πάρθηκε η απόφαση να διεκδικήσει ένα από τα Προολυμπιακά, όπου θα δοθούν και τα τελευταία τέσσερα εισιτήρια. Ήταν, άλλωστε, κάτι που σκέφτονταν σοβαρά στην ΕΟΚ, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Τα τουρνουά θα διεξαχθούν το διάστημα 2-7 Ιουλίου, με το κόστος διεξαγωγής να φτάνει μέχρι τα 2.700.000 ευρώ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση από την ΕΟΚ για τον τρόπο που θα κινηθεί για να μπορέσει να πάρει το «οκ» από τη FIBA.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα αναλάβει ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά, επικρατέστερα γήπεδα είναι το ΣΕΦ, το κλειστό των Άνω Λιοσίων και το ΟΑΚΑ. Για το τελευταίο, πάντως, υπάρχουν δυσκολίες, καθώς το προσεχές καλοκαίρι αναμένεται να γίνει ανακαίνιση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία το απέκτησε για 49 χρόνια.